Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ürdün ziyareti

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ürdün ziyareti

Ortadoğu ziyareti çerçevesinde Ürdün'ün başkenti Amman'a gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cudeh ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"BENİ İLK ARAYAN SAYIN BAKAN'DI"

Bakan Çavuşoğlu, bireysel olarak ilk ziyareti Ürdün'e gerçekleştirdiğini belirterek, "Beni ilk arayan Sayın Bakan'dı. Kardeşim Cudeh, beni aradığında, biribirimize kardeş diye hitap edeceğimizi söylemişti kendisi ki biz zaten kardeşiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÜRDÜN'DEKİ YATIRIMLARINI DA ARTTIRACAĞIZ"

Çavuşoğlu, Ürdün Dışişleri Bakanı Cudeh ile Ürdün'le "mükemmel" olan ilişkileri daha da geliştirmeyi ele aldıklarını ifade ederek, "Serbest ticaret anlaşması yaptık, kültürel ilişkiler geliştirildi. Şimdi bu mükemmel ilişkileri en yüksek seviyeye ulaştırmak için "stratejik ortaklık komisyonu" kuracağız. Bu şekilde Türkiye'nin Ürdün'deki yatırımlarını da arttıracağız" diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ürdün ziyareti

"ÜRDÜN İLE TÜRKİYE ORTAK POZİSYONU PAYLAŞIYOR"

Türkiye ile Ürdün'ün aynı zorlukları ve kaderi paylaştığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu;

"Türkiye ve Ürdün, Irak ve Suriye'ye sınırı olan tek iki ülke. Suriyeli sığınmacılar ve Irak'taki gelişmeler iki ülkeyi de etkiliyor. Türkiye ve Ürdün, bu sorunların tanımı ve çözümleri konusunda ortak pozisyonu paylaşıyoruz."

IRAK İLE İLİŞKİLER

Irak ile ilişkiler Irak'ta yeni kurulan hükümetin kapsayıcı olmasını ve ülkedeki istikrar ve güvenliği sağlamasını dilediğini kaydeden Çavuşoğlu, "Yeni atanan dışişlerini bakanını aradım ve bu dileklerimi kendisine ileterek, Irak ile ilişkilerimizi geliştirmek istediğimizi söyledim" ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ürdün ziyareti

ÜRDÜN KRALI ABDULLAH İLE GÖRÜŞME

Öte yandan, Ürdün Kralı Abdullah ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, Kral Abdullah ile iki ülke ilişkilerini ve bölgedeki gelişmeleri ele aldığını belirtti. Çavuşoğlu, Kral Abdullah'ın da ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırımlarım artması konusunda hemfikir olduklarını ifade etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ortadoğu ziyareti kapsamında bulunduğu Amman'dan ayrılarak Bahreyn'e geçti.