MGK'da oturma düzeni değişti

MGK'da oturma düzeni değiştiDaha önce asker ve siviller karşılıklı otururken artık asker ve siviller karışık oturuyor olacak. Yeni düzenleme YAŞ sonrası ilk MGK'da uygulandı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı. YAŞ'ın ardından MGK'da da oturma düzeni değişti, asker-sivil karışık oturdu. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı, öngörülen saatten 1 saat geç başladı.

BAKANLARIN ANKARA'YA DÖNÜŞÜ BEKLENDİ

Cumhurbaşkanı Gül, Hakkari'deki son terör saldırısının ardından şehit düşen askerler için Hakkari'de düzenlenen törene katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Ankara'ya dönüşlerinin ardından toplantıyı başlattı. Türkiye'yi ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin masaya yatırılacağı MGK'da gündem maddeleri olarak, artan terör saldırıları ve Suriye'deki gelişmelerin masaya yatırılması bekleniyor. Artan terör saldırıları sonrasında, teröre karşı hükümetin yeni bir yöntem geliştirdiği ve yeni yöntemi, MGK'da gündeme getireceği belirtiliyor.

İşte yeni oturma düzeni

MGK'da oturma düzeni değişti

Haberin galerisi için tıklayın

KOMUTA KADEMESİNİN İLK MGK'SI

Öte yandan, Orgeneral Necdet Özel'in ilk kez Genelkurmay başkanı sıfatıyla katıldığı toplantıda Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da yeni unvanlarıyla ilk kez MGK'de yerlerini aldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da toplantıya ilk kez katılıyor. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un da toplantının Suriye bölümüne katılması bekleniyor.

MGK'DA YENİ OTURMA DÜZENİ

YAŞ'ın ardından MGK'da da oturma düzeni değişti, asker-sivil karışık oturdu.