MHK Başkanı Zekeriya Alp istifa etti

MHK Başkanı Zekeriya Alp istifa etti

Her hafta Salı günü düzenlediği basın toplantısıyla hakem kararlarını basın mensuplarının karşısında değerlendiren Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, bu haftaki toplantıda görevi bıraktığını açıkladı.

Gaziantepspor-Beşiktaş maçının ardından kırmızı-siyahlı kulübün başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisine yönelik sert eleştirilerini barkovizyondan izleten Zekeriya Alp, daha sonra sinirli bir şekilde görevi bıraktığını duyurdu.

İSTİFA AÇIKLAMASI

Zekeriya Alp, istifa kararını açıklamasının ardından "Haddini bilmeyenlerin çoğaldığını görüyorum. Atıp tutmakla bu işler olmaz. Buyrun ben de bırakıyorum. Geçmişimi istiyorlar ama geçmiş bir daha gelmeyecek. Artık MHK'de bu tip işlerden insanları uzaklaştırmak için 3 yıldır arkadaşlarımla çalışıyorduk. İnsanlar sadece 1 takdir bekliyor. Türk sporunda her kademede görev aldım. Sen bana nasıl şüpheli dersin? Önce kendine bak sen! Bu istifa bir birikim. Kıvılcım bu nokytaya geldi. Çok düşündüm, kimsenin haberi yoktu. Yıldırım Demirören'in de haberi yok. Kolay kolay pes etmem ama bu tip durumlarda ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması lazımdı" dedi.

YENİ MHK BAŞKANI

Türkiye Futbol Federasyonu da, Zekeriya Alp'in istifasının ardından bir açıklama yayınladı ve futboldaki çatışma ortamına yol açacak çıklamaların yapılmaması yönünde bir bildiri yayınladı. Öte yandan yeni başkanın da Yusuf Namoğlu olduğu resmen duyuruldu.

TFF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Alp'in istifası Türk futbolunda önemli bir sorunun bir kez daha göz önüne gelmesine sebep olmuştur. Maalesef Sayın Alp gibi, dürüstlüğü ve tarafsızlığıyla herkesin takdirini kazanmış değerli futbol adamları maruz kaldıkları hakaretlerin sonucunda Türk futboluna hizmet edemez hale getirilmektedir.

Dileğimiz, sorumluluk sahibi herkesin futbolda çatışma ortamına yol açacak açıklamalara bir an önce son vermesidir. TFF Yönetim Kurulu olarak Sayın Zekeriya Alp'in istifasını saygıyla karşılıyoruz. Kendisine ve başında bulunduğu kurulun üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yönetim Kurulumuz, bugün yaptığı toplantıda Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Sayın Yusuf Namoğlu'nun getirilmesine oy birliğiyle karar vermiştir. Sayın Namoğlu birlikte çalışacağı kurulu kendisi oluşturacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz."

NAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Namoğlu, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Zor bir dönem. Ben de hizmet etmek istiyorum" dedi.

YUSUF NAMOĞLU KİMDİR?

1947 Rize doğumlu olan MHK'nın yeni Başkanı FİFA kokartlı eski hakemlerimizden. Halen FIFA gözlemcisi olarak görev yapıyor. 5 yıl Beşiktaş Belediye Başkanı olarak görev yapan Namoğlu, ANAP hükümeti döneminde Milletvekili seçilmiş ve Meclis İdare Amirliği görevini yürütmüştür.