MHP BBP ve Saadet Partisi çatısı geliyor

mgp-bbp-sp

BBP, Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf'ta bir otelde, Avrupa milletvekili aday adaylarının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, BBP'ye Avrupa Türk Birliği (ATB) Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu’nun da dahil olduğu 33 milletvekili aday adayının başvurduğu açıklandı.

BAHÇELİ İTTİFAK FİKRİNE SICAK BAKIYOR

MHP Lideri Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP) ile seçim ittifakı konusunda bir temas olmadığını ancak seçime kadar ne gibi gelişmeler olacağını bilemediğini ve herkese kapı pencerenin açık olduğunu söylemişti.

"BÜYÜK BULUŞMA OLACAK"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, seçimlerde Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak yapacakları iddialarına ilişkin, "Büyük buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yok ama bu büyük buluşmayı millet istiyor. Biz büyük buluşma için hazırız" dedi.

MHP BBP ve Saadet Partisi çatısı geliyor

FRANKFURT'TA SEÇİM BÜROSU

Gürhan, Avrupa aday adayı listesinin henüz nihai şeklini almadığını ve aday adayı sayısının artabileceğini söyledi. BBP olarak seçim çalışmalarına yurt içi ve yurt dışında devam ettiklerini aktaran Gürhan, Almanya'da seçimleri koordine edebilmek için Frankfurt’ta seçim bürosu açma kararı aldıklarını ifade etti.

"BBP BARAJI GEÇECEK"

Büyük Birlik Partisi'ne eski siyasi partilerden bir çok kişinin ilgi gösterdiğini ifade eden Gürhan, bu konuda seçici olduklarını ve BBP’nin barajı geçeceğini dile getirdi.

"TÜRKİYE BİR KAOS ORTAMI İÇİNDE"

Gürhan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BBP, Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçimlerde ittifak yapma ihtimaline ilişkin bir soruyu yanıtlayan Gürhan, şunları söyledi: "Türkiye bir kaos ortamı içerisinde. Ülkemiz bölünme noktasına getirilmiş, ülkenin ekonomik anlamda 2015 seçimlerinden sonra bir çöküntü yaşayacağı uzmanlar tarafında tespit edilmiş. Ülkemizin bu durumda olmasından hiç kimse memnun değil. Ben bütün vatanseverlere, bizim yanımızda olmuş ve sonradan kırgınlık yaşamış, herhangi bir sebeple bizlerin yanından ayrılmış bütün arkadaşların Türkiye'nin daha ileriye götürülmesi adına "büyük buluşmada" yer almasında yarar görüyorum."

"BÜYÜK BULUŞMAYA HAZIRIZ"

Seçimlerde ittifak yapılması konusunda henüz resmi bir görüşme yapılmadığına dikkati çeken Gürhan, şunları kaydetti: "Eğer BBP'de büyük bir buluşmayı sağlayabilirsek, bu ülkemizin menfaatleri açısından, ülkemizin kurtuluşu açısından, camimizin, ezanımızın, bayrağımızın kurtuluşu açısından çok önemli. Bu nedenle büyük buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yok ama bu büyük buluşmayı millet istiyor. Biz büyük buluşma için hazırız."

Türkiye'de siyasi partilerin her zaman, her türlü görüşmeyi yapabileceğini belirten Gürhan, "Vatanını, milletini seven herkes büyük buluşmanın içinde olabilir, ancak bölücüler hariç" diye konuştu.

Bahçeli'ye BBP ve Saadet ile ittifak olacak mı sorusu

MHP BBP ve Saadet Partisi çatısı geliyor