MHP bürosuna yapılan saldırının nedeni ortaya çıktı

MHP bürosuna yapılan saldırının nedeni ortaya çıktı

Esenyurt'ta Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosunda yaşanan silahlı saldırıyla ilgili gözaltı sayısı 7'ye yükseldi.

SALDIRGANLARIN 4'Ü AYNI AİLEDEN

Yakalananların 4'nün aynı aileye mensup kişiler olduğu belirtildi. Polis, olayların fitilini bir seçim minibüsünün içinde bulunan 4 kişi ile yolda yürüyen bir kişi arasında başlayan tartışmanın ateşlediğini tespit etti. Olayla ilgili 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Esenyurt'ta dün meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetmiş 5 kişi de yaralanmıştı. Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis önce olaya karıştığı tespit edilen biri yaşı küçük, 4 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda öğle saatlerinde 3, yaşı küçük şüphelinin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 7'ye yükseldi.

POLİSTEKİ BİLGİLERE GÖRE OLAYIN GELİŞİMİ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada olayın detayları da netleşmeye başladı. Soruşturma sonucu olay şöyle gelişti:

Bir seçim minibüsünde bulunan 4 kişi yolda yürüyen bir gençle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine minibüsten inen kişiler yolda yürüyen genci darp etti. Darp edilen kişi koşarak arkadaşlarının yanına gidip olayı anlattı. Gençler mahallede minibüsü ararlarken seçim bürosu önünde park halinde olduğunu gördü. Gençler aracı taşladıktan sonra olay yerinden kaçtı. 4 genç peşlerinden koşanlardan kurtulmak için ilk dayak yiyen kişinin dayısının evine sığındı. Gençler olayı dayıya anlatınca dayı gencin babasını telefonla arayıp durumu anlattı. Bunun üzerine toplanan aile üyeleri ve gençler tekrar Seçim Bürosu önüne gitti. Buradaki silahlı, taşlı, sopalı saldırıda MHP İl Başkanlığı basın danışmanlarından Cengiz Akyıldız yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.

2 ŞÜPHELİ DAHA ARANIYOR

Yetkililer saldırıyla ilgili gözaltına alınan 4 yaşı küçük şüphelinin sorgusunun Çocuk Şube Müdürlüğü'nde diğer 3 kişinin ise Asayiş Şube Müdürlüğü'nde devam ettiğini olayla ilgili 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.