MHP'den açıklama: Davutoğlu ile görüşmeye hazırız
Ajanslar

MHP'den açıklama: Davutoğlu ile görüşmeye hazırız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından kurmaylarını partiye çağırdı.

Koalisyon görüşmeleri ile ilgili gelişmeleri parti genel merkezinde takip eden Bahçeli, CHP ile AK Parti arasında bir koalisyon hükümeti kurulamayacağının ortaya çıkması üzerine kurmay ekibiyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı açıklamada bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

"GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"

"Beklentiler suya düşmüş, AKP ile CHP millet nezdinde hayal kırıklığı yaratmışlardır. Milletimizin arzu ve arayışı hiçe sayılmıştır"

"Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır"

"Hiç kimse bizden, siyasi hesap ve sinsi planlarını hayata geçirmek için destek veya örtülü bir müsamaha beklememelidir"

"Elbette Milliyetçi Hareket Partisi, AKP ile görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu'ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir"

MHP'den açıklama: Davutoğlu ile görüşmeye hazırız VİDEO