MHP'den Atalay'a sert yanıt
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 'Terör biterse, MHP de biter' sözlerine MHP'den sert tepki..
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, iki dil ve özerklik tartışmaları kapsamında Şanlıurfa'da yaptığı konuşmasında hiçbir kimliği olmamakla suçladığı Demokratik Toplum Kongresi‘nin tartışmaları başlatarak süreci baltalamaya çalıştığını öne sürdü.
Atalay, bu tartışmalara tepki gösteren MHP'yi de "MHP'nin ekmeği suyu bu. Bu sorun biterse kendisi de bitecek" sözleriyle eleştirirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımına da hayret ettiğini söyledi.
'Haddini aşıyor, kendi geçmişine baksın'
Atalay'ın bu açıklamalarına MHP'den sert tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, "Sayın Bakan haddini aşıyor, kendi siyasi geçmişine baksın. MHP, AKP gibi şartların oluşturduğu mevzulu bir parti değildir. Kurumsal bir partidir, ekonomik, siyasal görüşleri çok net olan bir partidir. Sayın Bakanın sözleri, propaganda sözleridir. Biz şartların ortaya çıkardığı bir parti değiliz. Türk milletinin genlerinin ortaya çıkardığı bir partiyiz" dedi.
'MHP'yle uğraşmak yerine kendi görevlerini yap'
Bakan Atalay'ın MHP'yi karalamayı kendine iş edindiğini belirten MHP'li Süleyman Turan Çirkin ise "Atalay'ın MHP'yle uğraşmak yerine asli görevlerine dönmesi gerekiyor. MHP'nin kaderini bölücü terör örgütünün devamına bağlamak aymazlıktır, haddini bilmemektedir. MHP, PKK'dan önce de vardır, milletimizin güveni ve desteğiyle PKK'dan sonra da var olacaktır. Niyet okuyuculuğuna soyunan İçişleri Bakanı'nın da bunu böyle bilmesi şarttır" dedi.