MHP'den Kılıçdaroğlu'na koalisyon yanıtı

mhp

25. Dönem parlamentosunun milletvekilleri, kayıt yaptırmaya devam ediyor. Kaydını yaptıran Yusuf Halaçoğlu, gazetecilerin soruları üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP ile MHP'nin koalisyon kurması ve Başbakanlığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapması önerisini değerlendirdi.

"O İŞ OLMAZ"

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, HDP'nin içeriden ya da dışarıdan destek vereceği bir koalisyonda yer almayacaklarını açıkladığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP ile koalisyon kurma ve Bahçeli'nin Başbakan olması önerisi için "O işin olmayacağı açık" dedi.

MHP'den Kılıçdaroğlu'na koalisyon yanıtı

"DEVLET BEY İÇİN BAŞBAKANLIK İKİNCİ PLANDA"

Koalisyon için CHP ve MHP'nin milletvekili sayısının yeterli olmadığına işaret eden Halaçoğlu, üçüncü partinin desteğinin gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun üçüncü parti olarak HDP'yi kastettiğini sandığını ifade eden Halaçoğlu, "Genel Başkanımız, bizim HDP'nin içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Dolayısıyla o işin olmayacağı açık" diye konuştu. Bahçeli'ye Başbakanlık teklifinin bu durumu değiştirip değiştirmeyeceği sorulan Halaçoğlu, "Her siyasi parti iktidar, her genel başkan başbakan olmak ister. Devlet Bey'in çok özel bir yanı vardır, 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' der. Başbakanlık ikinci plandadır. Başbakan olmadan ülkeye hizmet edilecekse onu da eder. 'Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti' dedirtmesi mümkün değil" dedi.