MHP'den teşkilatlarına sakin olun çağrısı
AA

MHP'den teşkilatlarına sakin olun çağrısı

MHP yönetimi tarafından, sosyal medya ve bazı basın organlarında çıkan "MHP, AK Parti ile çoktan anlaştı" yönündeki haberlere tepki gösteren bazı parti teşkilatlarına "Sakin olun" çağrısı yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya koyduğu tavır nedeniyle medyadaki eleştirilerden rahatsızlık duyan MHP kurmayları, parti teşkilatından medyada yer alan haberlere itibar etmemelerini istedi.

"İSTEMEZÜKÇÜLER KARALAMA KAMPANYASI YAPIYOR"

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, "Türkiye'nin önünü açmak için çaba gösterdiğini" ifade eden parti kaynakları, "istemezükçü" muhalif kesimin boş durmayarak, karalama kampanyaları yürüttüğünü ileri sürdü.

"TÜRKİYE AŞIKLARININ AKLINI ÇELMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bu kesimlerin köşe yazıları ya da sosyal medya paylaşımları ile "Ülkücülerin ve Türkiye aşıklarının" aklını çelmeye çalıştığını belirten kaynaklar, Anamuhalefet Partisi CHP başta olmak üzere, söz konusu kesimlerin "Ne yapacaklarını şaşırdıklarını" kaydetti.

GİZLİ ANLAŞMA YOK

MHP'nin, özellikle tıkanan sistemin önünü açmak için anayasa konusunda elini taşın altına koymasının "Malum çevreler" tarafından hazmedilemediğini ileri süren parti kaynakları, MHP'nin kırmızı çizgilerinin belli olduğunu vurguladı.

MHP'li kaynaklar, "Hiçbir şart ya da koşul altında kırmızı çizgilerden vazgeçilemeyeceğini ve bununla ilgili hiçbir açık ya da gizli anlaşmanın içerisinde MHP'nin olamayacağını." bildirdi.

"ARANARAK TEŞKİLATLARDAN SAKİN OLMALARI İSTENDİ"

Bazı teşkilatlarından kendilerine konuyla ilgili sorular ve eleştiriler geldiğini aktaran parti kurmayları, söz konusu teşkilatların ziyaret edildiğini ya da telefonla aranarak, gelişmeler hakkında bilgilendirildiklerini ve sakin olmalarının istendiğini belirtti.

Öte yandan, AK Parti'den gelen anayasa değişikliği teklifi üzerinde çalışarak itiraz ettikleri noktaları karşı tarafa ileten MHP'nin hukuk uzmanları, AK Parti'li anayasa heyetinden yeni bir değerlendirme toplantısı için haber bekliyor. Görüşmenin bugün ya da yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)