MHP'li başkanın öğretmen eşi istifa etti

zeynep sözlü

Adana'nın MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün öğretmen eşi Zeynep Sözlü, mobbing gerekçesiyle mesleğinden istifa ettiğini twitter hesabı üzerinden açıkladı.

Ceyhan Biliciler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde coğrafya öğretmenliği yapan Zeynep Sözlü, 23 Ocak'ta attığı twitt'le çok sevdiği 20 yıllık öğretmenlik mesleğinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

İSTİFA ETTİ

Daha önce Ceyhan Belediye Başkanlığı yapan eşinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin ardından ilçe mili eğitim müdürlüğünün işlerini zorlaştırmasından yakınan Zeynep Sözlü, istifa talebinin ise 20 Ocak'ta kabul edildiğini belirterek şu duyuruyu yaptı;

"FİLLER KAPIŞTI BEN EZİLDİM"

"15 yıl okudum, 20 yıl çalıştım, sonuç arka kapıdan çıkış. Filler kapıştı çim ezildi, yani ben ezildim. Eğitim gibi önemli ve tarafsız olması gereken bir kuruluşun, siyasi olarak makama yerleştirilen kişilerin koltuk hevesine alet olması ne acı!"

MHP'li başkanın öğretmen eşi istifa etti

BELEDİYEYE GEÇMEK İSTEDİ

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, Zeynep Sözlü'nün mobbing iddialarını reddetti. Yetkililer, Sözlü'nün belediyeye geçmek istediğini, ancak bakanlıkça kabul edilmeyince dilekçe ile öğretmenlik görevinden ayrıldığını söyledi.