MHP'li Topçu Bahçeli'nin Tunceli'ye gitmesi tokattır dedi

a

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, partisinin Kastamonu İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada çözüm sürecine değindi. Topçu, teröristlerin kimlik kontrolü yaptığını belirterek, "Doğu Anadolu'da devlet yok" dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti;

"DOĞU ANADOLU'YU KULLANDILAR"

"Analar ağlamasın, o anaların yüreklerine hitap eden sözcüğü paravan olarak kullanarak ne yaptılar, 'terör olayları kalmadı' dediler. Bu cümleyi kullanırken, özellikle MHP'yi kandan beslenen bir parti olarak ifadelendirirken, Doğu Anadolu'yu  araç olarak kullandılar. Bunlar 'Doğu Anadolu'ya, Tunceli'ye, Diyarbakır'a gidemez' derken aslında kendilerinin kapatmaya çalıştığı bir yarayı da gözler önüne serdiler.

"EN BÜYÜK TOKATI ATTI"

Sayın Genel Başkanımızın Tunceli'ye gitmesi bunlara verilen en büyük tokat olmuştur. Aslında bu söylemleriyle, bu iktidarın kendilerinin de ne kadar aciz olduğunu göstermiştir.

"DOĞU ANADOLU'DA DEVLET YOK"

Tunceli dediğiniz yer öz be öz Türkmen ovasıdır. Ülkenin içler acısı hali gözler önünde. Doğu Anadolu'da devlet yok. Orda kontrolü yapan özellikle terörist gruplara o bölgeyi kimler terk etti. Oradaki devletin savcısı, polisi nasıl görev yapıyor? Kimler yol kesiyor? Paralel yapılanmayı, paralel vergilendirmeyi kimler yapıyor? Kimler birilerini dağa çıkartıp vergileri alıyor? Şu anda Doğu Anadolu'da vatandaşlar göç eder hale geldi."