MHP'li Ümit Özdağ disipline sevk edildi

MHP'li Ümit Özdağ disipline sevk edildi

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın, tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak disipline sevk edildiği bildirildi.

"REFERANDUM TÜRKİYE'Yİ İKİYE BÖLER"

Ümit Özdağ, daha önce "Başkanlık sistemi Meclis’e gelirse, ben ret oyu vereceğim. Referandum süreci içinde de, her fırsatta böyle bir referandumun ve başkanlık sisteminin Türkiye’yi ikiye böleceğini, etnik ve mezhepsel ve de siyasi cepheleşmeleri derinleştireceğini anlatacağım" demişti.

REFERANDUM YAPILSIN İSTEYEN PARTİSİNİ KIZDIRDI

Fakat "referandum yapılsın" teklifini yapan parti MHP olmuştu. Dolayısıyla parti yönetimi bu söylemi tepkiyle karşılamıştı.

"PARTİ POLİTİKALARINA KARŞI AÇIKLAMA YAPAMAZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Değerli milletvekili de farklı düşünebilir, partilerin de politikaları vardır. İster vekili, ister MYK'sı olsun bu politika tatbik edilir. Siz aradan çıkıp da parti politikalarına karşı açıklamalar yaparsanız, bir ayrışmanın meydana geldiğini söylersiz. Siz parti politikasına uymazsanız, disiplinlik olması mümkündür. Yakın süreçte disiplin süreci başlayabilir" demişti.