MHP'li Yeniçeri: Türkmenlerin varlığı tehdit altında

MHP'li Yeniçeri: Türkmenlerin varlığı tehdit altında

Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Irak'taki gelişmelere dikkat çeken Yeniçeri, Türkmenlerin varlığının tehdit altında olduğunu söyledi.

''LİDER YOK EDİLEREK TÜRKMEN VARLIĞI ORTADAN KALDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR''

Yeniçeri, "Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu üyesi Münir Kafili Kerkük kentinde evinin yakınında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Özellikle bölgedeki Türkmen liderler yok edilerek Irak'taki Türkmen etkisi ve ağırlığı ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. iktidarı, Türkmenlere konusunda derhal harekete geçmeye çağırıyorum" dedi.

''CUMHURBAŞKANI HEM BÖLGE HEM TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ''

Ortadoğu'nun haritasının yeniden çizildiğini hatırlatan Yeniçeri, yakın süreçte Türkiye'nin cumhurbaşkanını seçeceğini belirtti. Yeniçeri, "Bölgeyi iyi tanıyan, saygın, analiz yeteneği olan bir cumhurbaşkanı hem Türkiye hem de bölge için hayati öneme haizdir. Bölgede savaşın değil barışın dili olacak bir cumhurbaşkanı Türkiye yönünden kazanç olacaktır" ifadelerini kullandı.

''ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI DEĞİL BAŞKAN SEÇİLMENİN YOLUNU ARIYOR''

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun Türkiye'de kaosun miladı olmaya aday olduğunu söyleyen Yeniçeri, "Türk halkı mevcut Anayasa'ya göre cumhurbaşkanını seçecektir. Türkiye herkese ve her kesime eşit uzaklıkta, tarafsız bir cumhurbaşkanı seçmek için oy kullanacaktır. Erdoğan ise cumhurbaşkanı değil, başkan seçilmenin yolunu aramaktadır" şeklinde konuştu.

''GERÇEKLERİ SAPTIRMA GAYRETİNE GİRDİLER''

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kirletilmeye çalışıldığını öne süren Yeniçeri, İhsanoğlu'na küresel proje adamı', 'mason' gibi tanımlamalar yakıştırıldığını kaydetti. Yeniçeri şunları söyledi: "Muhalefetin çıkardığı 'çatı aday'ı bir projenin ürünü halka pazarlama gayreti en akla gelen ve gelmeyen yöntemleri kullanarak propaganda etmeye kalkmışlardır. Tayyip Erdoğan'ın önünü açmak için kafaları karıştırmak, halkı yönlendirmek ve gerçekleri saptırmak gayreti içine girmişlerdir. Erdoğan'ı övmek, İhsanoğlu'nu da yermek için her taraftan mantık devşiren demagog kesime göre, 'Erdoğan halkın kendisidir, halkın içinden çıkmıştır ve halkı tanımaktadır' İhsanoğlu ise halkın içinde 'sokaklarda, düğünlerde, siyasal dönüşüm tartışmalarında, partilerde, entellektüel kavgalarda, siyasal parti rekabetlerinde yoktur."

Erdoğan'ın Pensilvanya mağduru olduğunu söyleyen Yeniçeri, "Erdoğan'ın açıkladığı ve adına darbe dediği bütün bu olgularda kimin ne kadar rolü vardır? Bunu ortaya koymak için kanıt, belge, bulgularıyla kamuoyunu aydınlatmak iktidarın görevleri arasındadır" şeklinde konuştu.

ÖZCAN YENİÇERİ KİMDİR?

ÖZCAN YENİÇERİ HABERLERİ