Microsoft da kendi gözlüğünü yapıyor

Microsoft da kendi gözlüğünü yapıyor

Microsoft'un gözlüğü, rakiplerinin yaptığı gibi tamamen sanal gerçeklik sunmak yerine, artırılmış gerçekliğe odaklanıyor. Tıpkı Google Glass gibi, Microsoft'un gözlüğüyle de gerçek dünyayı göreceksin fakat sanal öğeler de işin içine girecek. Bu gözlüğün, artırılmışın yanı sıra sanal gerçeklik için de kullanılabilecek olması da muhtemel.

Microsoft'un artırılmış gerçeklik gözlüğü planlarını ilk olarak 2012'de, Xbox One'ın yol haritası sızdırıldığında öürenmişti. Kinect Shades adıyla anılan bu gözlük, geçtiğimiz yılın ağustos ayında da patent başvurusunda karşımıza çıkmıştı. Bu patent, gözlüğün artırılmış gerçeklikle bezenmiş çevrimiçi oyunların nasıl olabileceğine dair fikirler de veriyordu.

NELER YAPACAK

Bugüne kadarki sızıntılar, Kinect Shades'in ses verilerini tanıyabileceğine, gözleri takip edebileceğine ve gerçek dünyadan edindiği verileri hızlı bir biçimde işleyerek, bunları anlık olarak sanal gerçeklik öğeleri ile bezeyebileceğine işaret ediyor.

TechCrunch'a göre, Microsoft bu zamana kadar 80'in üzerinde artırılmış gerçeklik patenti aldı ve Osterhout Design Group isimli firmanın patentlerini almak için de 150 milyon dolar harcadı.

Microsoft her ne kadar Facebook'un Oculus'a yaptığı gibi direkt olarak firmayı satın amasa da, Microsoft'un edindiği patentler ile artırılmış gerçeklik işine en az Facebook kadar yatkın hale geldiğini söyleyebiliriz.

Sony halihazırda PS4 için kendi sanal gerçeklik gözlüğü Project Morpheus'u tanıttı. Daha uzun bir süre yeni nesil konsol heyecanı yaşamayacağız ancak, yeni nesil gözlük savaşları çok yakında gözlerimizin önünde başlayacak.