Microsoft gizlilik ihlali yaptığını kabul etti

Microsoft gizlilik ihlali yaptığını kabul etti

2012'de kimliği belirtilmeyen bir şahsın eline Windows 8 işletim sisteminin bazı kodlarının geçtiği haberi üzerine Microsoft bir araştırma başlattı. Araştırmanın sonucunda blog yazarının hesaplarında eski Microsoft çalışanı Alex Kibalko'nun adına rastlandı. Bunun üzerine Rus asıllı eski çalışana dava açıldı.

CASUSLUK KONUSUNDA YENİ ADIMLAR

Microsoft'un yaptığı arama teknik olarak yasal. Hizmet sözleşmesinde yer alan ifadeye göre Microsoft'un İletişim Servislerinde bulunan materyalleri görüntüleme hakkı var.

Microsoft olağanüstü koşulları belirttikten sonra yaptığı ikinci açıklamada kullanıcılarının hesapları üzerinden casusluk yapmayacağı konusunda yeni adımlar atılacağını belirtti.

ABD'de patlak veren Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) kullanıcılarının özel iletişimini incelediği konusundaki haberlerden sonra aralarında Microsoft'un da bulunduğu birçok şirket bunun gizlilik ihlali olduğunu şiddetle belirtmişti.

Microsoft davasındaki bu gelişmeden sonra teknoloji dünyası gizlilik ihlali konusundaki düzenlemeleri tekrar ele alacak gibi görünüyor.