Mike Tyson'ın malikanesi harabe oldu

Bir dönemin en parlak boks yıldızlarından Mike Tyson'ın 'sarayı' harabe haline geldi.

Terk edilmiş binalarda çektiği görüntülerle tanınan fotoğrafçı Johnny Joo, kısa bir süre önce satın alan sahiplerinin kiliseye çevirmeyi planladığı muhteşem malikaneye girdi.

MALİKANENİN HALİ İÇLER ACISI

Joo, Mike Tyson'ın 1980'lerin sonunda satın alıp 90'larda yaşadığı ama sefasını kısa bir zaman diliminde sürdüğü muhteşem malikanenin içler acısı halini gözler önüne serdi.

Mike Tyson'ın malikanesi harabe oldu

ABD'de Ohio'da bulunan malikanede kapalı bir yüzme havuzu, kaplan kafesleri, kaplan desenli halılar, tepeden tırnağa mermerle kaplı muhteşem bir banyo, sauna, Tyson'ın boks antrenmanları için kullandığı bir spor salonu gibi bölümler bulunuyor.

Mike Tyson'ın malikanesi harabe oldu

TEKİNSİZ VE SOĞUK BİR YER

Johnny Joo, malikaneye girdiğinde hissettiklerini de şöyle anlattı, "Soğuk hissettim kendimi ve tekinsiz bir yerde olduğumu."

Mike Tyson'ın malikanesi harabe oldu

300 BİN DOLARA SATIN ALINMIŞTI

Mike Tyson'ın şöhretinin doruğundayken satın aldığı bu malikane, 1980'de Ted Vannelli tarafından inşa ettirildi. Ancak Vannelli, girdiği mali kriz nedeniyle her şeyini ve elbette bu malikaneyi de kaybetti. Mike Tyson, burayı 1989'da bir mezatta 300 bin dolara satın aldı.

Mike Tyson'ın malikanesi harabe oldu

MALİ GÜÇLÜKLER YAŞADI

Ancak bu malikaneye taşındıktan kısa bir süre sonra kariyeri düşüşe geçti ve mali olarak da zorluklar yaşamaya başladı. 1990 yılında ABD Güzellik Kraliçesi'ne tecavüz ettiği gerekçesiyle suçlanan Tyson, bundan sonra bir türlü toparlanamadı. Mali güçlükler peşini bırakmadı.

Mike Tyson'ın malikanesi harabe oldu

MALİKANE LANETLİ OLARAK ANILIYOR

Sonunda da görkemli malikanesini satmak zorunda kaldı. Her iki sahibinin de başına gelenler yüzünden "lanetli" olarak anılan malikanenin kilise haline getirileceği konuşuluyor.

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu olan Mike Tyson, 1997 yılında Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçının 3. raundunda rakibinin kulağını ısırarak koparmıştı.