Milas'taki istismar olayında yeni gelişme
DHA

istismar

Milas’ta bir kişinin 8 yıldır kardeşine cinsel istismarda bulunduğu haberinin basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca inceleme başlatıldı.

AĞABEYİNİ, AMCASININ AZMETTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Cinsel istismar mağduru 13 yaşındaki S.A.’nın ailesinin durumuyla ilgili yapılan incelemelerin ardından yeni gelişmeler de yaşandı. Genişletilen soruşturmada kız kardeşine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ağabey R.A.’nın, amcası R.A. tarafından suça azmettirildiği bilgisine ulaşıldı.

HAKKINDA 12 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN AMCA GÖZALTINA ALINDI

Çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan hakkında 12 yıl hapis cezası bulunan amca R.A., jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Öte yandan, cinsel istismar mağduru S.A.’nın annesi İ.A. ve babası T.A. da “suçu bilip söylememe ve yükümlülüğü altındaki çocuklara bakamamak” iddiasıyla gözaltına alındı. Anne ve babanın, 13 yaşındaki S.A.’nın istismar edildiğini bildiği ve buna rağmen hiçbir şey yapmadığı öğrenildi.

ÇOCUKLARIN DEVLET KORUMASI ALTINA ALINMASI KARARLAŞTIRILDI

Selimiye’de yaşanan olayda, sosyal hizmet uzmanlarının incelemesinin ardından 5 çocuğu bulunan ailenin çocuklarının devlet koruması altına alınması kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)