Milli atlet Yasin Süzen Dünya şampiyonu

Bulgaristan'ın Stara Zagora kentinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metrede milli sporcu Yasin Süzen 48.24'lük derecesiyle altın madalya kazandı.

Yarışta, Japon sporcu Maki Yamada, 48,24'lük derecesiyle ikinci, Güney Koreli Mooyong Lee ise 48,27'lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Milli atlet Yasin Süzen Dünya şampiyonu

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, SÜZEN'İ TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bulgaristan'ın Stara Zagora kentinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metrede 48.24'lük derecesiyle altın madalya kazanan milli sporcu Yasin Süzen'i tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Son yıllarda gerek Bakanlığımızın katkıları gerekse sporcularımızın azimli çalışma programları doğrultusunda sporun hemen her alanında elde edilen başarılarda bir artışa tanıklık ediyoruz. Bulgaristan'ın Stara Zagora kentinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda da hepimizi gururlandıran bir başarı elde edildi. Milli sporcumuz Yasin Süzen, güçlü rakiplerini geride bırakarak erkekler 400 metrede altın madalyanın sahibi oldu. Göstermiş olduğu üstün çabayla engelleri aşan ve elde ettiği başarı ile ülkemizi ve milletimizi sevince boğan milli atletimiz Yasin Süzen'i yürekten kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milli sporcumuz Yasin'in gelecek organizasyonlarda da şampiyon olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine gönülden inanıyorum."