100 temel eserden 4 seçme

Türk ve dünya edebiyatının öne gelen yazarlarının yazdığı dört farklı kitap her yaşta okuyucuya hitap ediyor. Rus yazar Anton Çehov'dan, Ömer Seyfettin'e, Platon'dan Tolstoy'a kadar uzanan geniş bir yelpaze.

ANTON ÇEHOV - SEÇME ÖYKÜLER

Kısa öyküleriyle sadece Rus edebiyatına değil dünya edebiyatına da kendine özgü doyumsuz bir tat katan Çehov, Rus edebiyatının önde gelen gerçekçi yazarlarında biridir. Adı Tolstoy ve Dostoyevski gibi, usta yazarlarla birlikte anılır.

Çehov, 19. yüzyül Rus toplum yapısı üzerinden kendi insanının iç dünyasına, en derinine bakmış;böylelikle hem geçmiş ve gelecekle bağ kurmuş hem de Tolstoy'un dediği gibi, "Yalnızca kan bağıyla bağlı olduğu tüm Ruslar için değil, bütün insanlar için anlaşılır." olmuştur.

100 temel eserden 4 seçme
Anton Çehov

Gerek kısa öyküleri gerek tiyatro eserleriyle, çağdaş dünya edebiyatının ve çağdaş okurun estetik değerlerine bugün hala yanıt verebilen Çehov'un başarısının ana nedeni de budur.

Seçme Öyküler, Çehov'un insana ve hayata bakışını ortaya koyan, dili ustaca kulandığı en güzel öykülerinden bir kısmını bir araya getiriyor.

100 temel eserden 4 seçme

ÖMER SEYFETTİN - KAŞAĞI

Ömer Seyfettin, Türk edebiyatında en çok tanınan, hemen her kuşak tarafından bilinen ve en az bir öyküsüyle belleklerde yer eden çok yönlü bir yazar, şair ve öykücüdür.

Milli Edebiyat Dönemi  içinde, ulusal bilincin geliştirilmesine yönelik ürettiği düşünceleriyle de dikkat çeken Ömer Seyfettin, Türkçeyi yabancı sözcük ve kuralların etkisinden kurtarma konusundaki girişimleriyle de öncü bir kişiliktir.

100 temel eserden 4 seçmeÖmer Seyfettin

Ömer Seyfettin’in en çok sevilen ve beğenilen FalakaAnd, Diyet, Topuz, Forsa, Pembe İncili Kaftan gibi öykülerini bir araya getirmenin yanı sıra, öyküyü bir vakitler okuyanların unutmadıkları, henüz okumamışların okudukları andan itibaren belleklerinde taşıyacakları “Kaşağı” öyküsüne özel yer veriyor.

100 temel eserden 4 seçme

LEV NİKOLAYEVİÇ TOLSTOY - İNSAN NE İLE YAŞAR?

Yaşamı boyunca halkının ruhunu en ince detaylarına kadar gözlemleyen, öykü ve romanlarında bunları derin tahliller ve canlı tasvirlerle aktaran Tolstoy, en büyük Rus yazarlarından biridir.

100 temel eserden 4 seçmeTolstoy

Bu kitaba adını veren “İnsan Ne ile Yaşar?” hikâyesinde olduğu gibi, insanların, iyilik, kötülük, doğruluk, adalet ve inançla ilgili türlü düşüncelerini ve karşılaştıkları olayları; yaşam ve ölüm karşısında değişen konum ve tutumlarını ustalıkla okuyucuya aktarır.

En güzel Tolstoy öykülerinden bazılarını bir araya getiren "İnsan Ne ile Yaşar" edebiyat ve hayatın etkileyici buluşmasına iyi bir örnek olacaktır.

100 temel eserden 4 seçme

PLATON - SOKRATESİN SAVUNMASI

Platon'un Sokrates'in Savunması adlı eseri Yunan felsefesinin en eski belgesidir, ondan öncekileri ancak daha sonraki eserler sayesinde öğrenmekteyiz.

Platon'un Diyaloglar kapsamındaki bütün eserlerinin baş karakteri Sokrates esasında felsefeyi baştan kurmuştur ve kendini savunuşunun anlatıldığı bu eser hala Batı felsefesine giriş için en uygun kaynak olmayı sürdürmektedir.

100 temel eserden 4 seçmePlaton (Temsili)

Bilindiği üzere Sokrates, Savunma'da, gençlerin aklını çeldiği ve tanrılara inanmadığı iddiasıyla yargılanır, soru sorma yöntemiyle suçsuzluğunu ispatlamaya çalışır, ne var ki jüri tarafından suçlu bulununca baldıran zehri içerek ölmeye mahkum edilir.

100 temel eserden 4 seçme

Kitap sayfası için iletişim: ergul.tosun@ensonhaber.com