Milli Piyango biletleri tükeniyor
AA

d

Büyük ikramiyenin 55 milyon lira olarak açıklanmasının ardından, vatandaşlar biletlere yoğun ilgi gösterdi. Eminönü'ndeki Nimet Abla Gişesi önünde de her yıl olduğu gibi bu yıl da uzun kuyruklar oluştu.

Diğer şehirlerden gelenlerin de aralarında olduğu vatandaşlar, zaman zaman etkili olan soğuk havaya ve yağmura aldırmadan bilet almak için bekliyor. Bazı seyyar bayiler de "Şansın varsa her yerde çıkar" diyerek ellerindeki biletleri satmaya çalışıyor.

'YÜZDE 60'LIK KISMI SATILDI'

Kentteki bin 500 bayinin satışlardan memnun olduğu, biletlerin yüzde 60'ının satıldığı belirtiliyor. İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, yaptığı açıklamada, 500 milyon değerinde bilet basıldığını belirterek, aldıkları bu biletlerin iadesinin olmadığını söyledi. Buna rağmen bazı kişilerin yasal yetkisi olmadan bilet satışı yaptığını dile getiren Yazıcı, bu kişilerin hem haksız kazanç elde ettiğini hem de görüntü kirliliğine neden olduğunu belirtti.

'UMUT ÇEYREK BİLETTE'

Eminönü'ndeki Nimet Abla Gişesi yetkilisi Hasan Pan da ikramiyenin büyük olması nedeniyle yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, biletlerinin yüzde 60'ının satıldığını söyledi. Bayilerini sabah erkenden açtıklarını dile getiren Pan, "İnternet üzerinden online olarak satışlarımız da var. İsteyen vatandaşlarımız, oradan da alabilir. Satışlarda artış var. Bunda fiyatların uygun olması da etkili. Çünkü biletler, 3 yıldır aynı fiyatla satılıyor. En çok çeyrek biletler ağırlıklı satılıyor. Çeyrek, tam ve yarım biletlerden fazla basıldığı için ikramiyenin çeyrek bilete çıkma olasılığı yüksek oluyor. Ancak bu, diğer biletlere çıkmayacağı anlamına gelmiyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)