Milli Savunma Bakanı Rus mevkidaşı ile görüştü

DAADADA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Moskova'da Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü. Suriye'deki son durumun ele alındığı görüşmede başta Halep ve El Bab'daki gelişmeler masaya yatırıldı. Görüşmenin basına açık bölümünde Rus bakan, Işık'ı Moskova'da ilk kez misafir etmekten memnun olduklarını söyledi.

İŞBİRLİĞİ DAHA DA YOĞUNLAŞTIRILACAK

Görüşmenin Ankara'daki büyükelçilerinin dün terörist saldırı neticesinde hayatını kaybetmesinin ardından yapılmakta olduğunu belirten Şoygu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında dün akşam gerçekleştirilen telefon görüşmesinde mutabık kalınan çerçevede iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da yogunlaştırılacağını ve başta Halep'te devam eden sivillerin tahliyesi işinin tamamlanması olmak üzere Suriye genelinde barışı sağlayacak bir çözüme yönelik ortak çabalarımızın kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

"DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ"

Işık, "Sayın Karlov'un terörist saldırıyla hayatını kaybetmesinden derin üzüntü yaşıyoruz. Eylemi gerçekleştiren şahsın arkasında her kim varsa mutlaka ortaya çıkaracağız. saldırının zamanlaması dikkat çekicidir. Saldırı, Halep'teki sivillerin tahliyesine yönelik devam eden başarılı işbirliğimizi ve dostluğumuzu hedef almaktadır ama sayın liderlerimiz ve bizler bu alçak terör eyleminin emeline ulaşamayacağını bütün dünyaya gösterdik" dedi.