Mimar bakan inşaat sektöründe heyecan yarattı

1 Kasım seçimleri sonrası merakla beklenen 64'üncü Hükümet'in Bakanlar Kurulu açıklandı. Kabinede tecrübeli isimlerin yanı sıra kamuoyunun tanımadığı yeni isimler de kendine yer buldu. Bu isimlerden biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mimar Fatma Güldemet Sarı oldu.

Mimar bakan inşaat sektöründe heyecan yarattı

Sabah'ın haberine göre; gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye'nin dönüşüm ve değişim hamlesinin bir kadına emanet edilmesini sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Sektörün ciddi sıkıntıları var. Bunların başında da kentsel dönüşüm geliyor. Sayın Bakanımızdan, kentsel dönüşümün önünü açacak ciddi hamleler bekliyoruz" diye konuştu.

SEKTÖR UMUTLU

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: Gayrimenkul sektörü açısından, 64. Hükümet'in kurulması çok olumlu oldu. Artık önümüzde 4 yıllık güzel bir dönem var. Türkiye'nin lokomotif sektörü inşaatın bu süreçte önemli hamleler yapacağını düşünüyorum. Sayın Bakanımız Fatma Güldemet Sarı'ya başarılar diliyorum. Kendisi mesleğinden ötürü sektörümüzü bilen biri. Taleplerimizi dikkate alarak, karşılıklı görüşmeler yaparak 4 yıllık süreci en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum.

Mimar bakan inşaat sektöründe heyecan yarattı

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: Sektörümüz adına yeni kabinenin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yeni bakanımızın sektörü bilen biri olmasını istiyorduk. Çünkü ciddi sıkıntılarımız var. Yeni bakanımız önderliğinde sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerekiyor. En başta kentsel dönüşümün ivedilikle hızlandırılmasını istiyoruz. KDV, Tüketici Yasası, müktesep hak, yabancıya satışta tanıtım ve mevzuat eksiklikleri ciddi bir yük. Yeni bakanımızla ortaklaşa çalışacağız.

Mimar bakan inşaat sektöründe heyecan yarattı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu: Yeni kabinenin kurulmasıyla belirsizlik ortamı geride kaldı. Vatandaşın beklediği tek şey istikrardı. Bundan sonra AK Parti kaldığı yerden yoluna devam edecek. Son birkaç yıldır ülkede yaşanan gerginlikler sebebiyle ekonomi geriye atılmıştı. Artık Türkiye kalkınmaya kaldığı yerden devam edecek. Yeni bakanımızın konunun uzmanı olduğunu düşünüyorum. Sektörümüzün birçok sorunu var. 'Damdan düşenin halini, damdan düşen anlar' sözündeki gibi kendisinin sektörümüze faydalı olacağını düşünüyoruz.

Mimar bakan inşaat sektöründe heyecan yarattı

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas: 64. Hükümet, tecrübeyle dinamizmi birleştirerek kan tazeledi. Yeni kabineye baktığımızda ekonomik dengeleri gözeten bir hükümet olduğunu görüyoruz. Sayın Fatma Güldemet Sarı'nın meslektaşım olması ve sektörü bilen birisi olması benim için çok önemli. Sektörde yaşanan sıkıntılara daha derinlikli hatta 3 boyutlu bakacağını düşünüyorum. İmar mevzuatı, kentsel dönüşüm ve vergi gibi çok önemli gündem maddelerimiz var. 4 yıllık sağlam bir iktidarla sektörümüz geleceğe artık umutla bakıyor.

Mimar bakan inşaat sektöründe heyecan yarattı