Mirkelam kimdir?

e

MİRKELAM KİMDİR?

20 Mayıs 1966 İstanbul doğumludur. Asıl adı Fergan Mirkelam’dır. Babası avukat olmasına rağmen beste yapmakla da ilgilenmiştir. Birçok yayımlanmayan polisiye ve bilimkurgu romanları yazmıştır. Adliyede bir evrak çantası görüp etkilenmiş ve eşini dostunu oynattığı bir soygun filmi çekmiştir. Bu filmde oğlu Mirkelam’ı da oynatmıştır.

Eşinden ayrı olan Nazım Bey oğluyla pek vakit geçirme fırsatı bulamamıştır. Mirkelam, annesi ve anneannesi ile beraber büyümüştür. İlköğretimi Fındıkzade Çapa Ortaöğretimi ise Özel Kalamış, Lisede ise Fenerbahçe Lisesi’ne okumuştur.

Beste yapmaya başladığında henüz ortaokul çağında olan Mirkelam, şarkı söylemeye de Saint Joseph Lisesi orkestrası ile başlar. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’ni kazanır. Üniversitede kendini tartma fırsatı bulur ve şiir yazmayı burada deniz kenarında öğrenir. 1990 yılında mezun olur ve bir süre radyolarda DJ’lik yapar.

KARİYERİ

1986 yılında Kayahan Acar ile beraber Eurovision’a katılır. Burak Kut’un albümünde yer alır. Nazan Öncel ve birkaç sanatçıya vokalistlik etmiştir. 1990’da ‘karşılıksız çek’ adlı şarkısıyla bir yarışmaya katılır. Fakat başarılı olamaz. 1994’te Best FM’de dj olarak çalışır.

Mirkelam İskender Paydaş ile tanışır ve şarkıları kıymete biner. Cem Özer’in programına konuk olur. Bu programda kendini tanıtma fırsatı bulan Mirkelam akıllara 'Koşan Adam' olarak kazınır. Daha albümü çıkmadan dillere destan olmuştur. Kendini adını verdiği albümü büyük ilgi görmüştür. Bir günde tam 200 bin tane satılır. Toplamda 750 bin satan albümün ikincisini İskender Paydaş olmadan çeker. 2003’te eşinden ayrılmıştır ve bu aralar bir iş adamının kızı ile birliktedir.

Mirkelam kimdir?

KLİPLERİ

"Mirkelam - Her Gece" albümünden

"Her Gece"

"Tavla"

"Hatıralar"

"Mirkelam - Joker" albümünden

"Ah Bir Joker"

"Bağırıyorsam Bir Sebebi Var"

"Kaprislisin Sevgilim"

"Unutulmaz" albümünden

"Unutulmaz"

"Kokoreç"

"Tereddüt"

"Kalbimde Parmak İzin Var" albümünden

"Aşkımsın"

"Aşk Garibi"

"Mutlu Olmak İstiyorum" albümünden

"Mutlu Olmak İstiyorum"

"Asuman Pansuman"

"Elma Değil, Ayva"

"Bir Fotoğraf Çekinebilir miyiz?"

"Vay Anasını Sayın Seyirciler" RRDP albümünden (Kargo ile)

"Yollar"

"Denizin Arka Yüzü" albümünden

"Kırık Gitarlarla"