Mısır Konsolosluğu önünde idam eylemi

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 683 kişi hakkında verilen idam kararı Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu önünde protesto edildi. İnsan Hakları Hak ve Hürriyeti İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der'in organize ettiği protesto eylemine çok sayıda vatandaş katıldı.

Mısır Konsolosluğu önünde idam eylemi

İDAM KARARINI ELEŞTİRDİLER

Eylemde konuşan konuşmacılar idam kararlarını eleştirerek idamların gerçekleşmemesini talep etti. Konuşmaların yapıldığı esnada bir grup vatandaş ellerindeki bayrakları Mısır Konsolosluğu kapısına asmak istedi.

EYLEMCİ DUVARA TIRMANIRKEN DÜŞTÜ

Duvara tırmanarak bayrak asmak isteyen bir vatandaş dengesini kaybederek konsolosluk bahçesine düştü. Vatandaşın düşmesi ise kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Konsolosluk bahçesine düşen vatandaşı kurtarmak için iki kişi daha duvara tırmanarak içeri girdi.

Mısır Konsolosluğu önünde idam eylemi

ARBEDE YAŞANDI

Polis ile vatandaşlar arasında arbede yaşanırken çevik kuvvet konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Güvenlik zaafiyetinin yaşanmaması için çevik kuvvetin konsolosluk önündeki bekleyişi sürüyor.