Mısır Refah Sınır Kapısı Gazzeli yaralılar için açıldı

misir

Gazze'deki Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır makamlarının, yaralıların tedavisi ve tıbbi yardımların geçişi için Refah Sınır Kapısı'nı açtığını söyledi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandan, Filistin'in Kahire Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı Muhammed Sultan'ın uzman doktorlardan oluşan sağlık ekibiyle Refah Sınır Kapısı'na gideceği ve Gazze Şeridi'nden gelecek ilk yaralı kafilesini karşılayacağı belirtildi.

Söz konusu heyetin şu anda Filistinli yaralıların tedavisi için Sina'nın kuzeyindeki Refah ve El-Ariş hastanelerinde beklediği belirtildi.

75 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 530 KİŞİ YARALANDI

İsrail'in dört gündür Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 23'ü çocuk, 12'si kadın 75 kişi hayatını kaybetmiş, 530 kişi yaralanmıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyon başlatmasından bu yana Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısını ilk kez açacağı bildirilmişti. Mısır, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası olan Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlere istisnai durumlarda ve süre sınırlaması koyarak izin veriyor.