Mısır Refah Sınır Kapısı'nı Türkiye için açıyor

ea

Türk Kızılayı, Mısır Hükümetinden, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye insani yardım malzemesi sevk etme onayını aldı. Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde günlerde Gazze'ye hava yoluyla 20 ton ilaç ve tıbbi malzeme ulaştıran, yerelden temin ettiği gıda malzemelerini binlerce ihtiyaç sahibine dağıtan Türk Kızılayı, yardımların bölgeye daha hızlı ulaşabilmesi için girişimlerde bulundu. Çatışmaların başladığı ilk günden itibaren Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerini sürdüren Türk Kızılayı, Filistin'in dünyayla bağlantısını kuran en önemli sınır kapısı Refah'ın açılmasını sağladı.

Sınır kapısından sadece Türk Kızılayının yardımlarının geçişine izin verilecek. Bu kapsamda gönderilen yazıda, insani yardımın Türk Kızılayı aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılabileceği belirtilerek, "Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı (Filistin İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığı) sağlık ve ihtiyaç maddelerinden oluşan insani yardım malzemelerinin Refah geçiş kapısı yoluyla Gazze'ye gönderilmesi için gereken izinlerin verildiğini bildirmekten şeref duyar" ifadelerine yer verildi.

SEVKİYAT BAŞLIYOR

Refah Sınır Kapısı'ndan geçişe izin verilmesinin hemen ardından insani yardım malzemesi teminine başlayan Türk Kızılayı, ilk sevkiyatını en kısa sürede gerçekleştirecek. İlerleyen günlerde daha fazla yardım malzemesinin Gazze'ye geçişini sağlayacak Türk Kızılayı, diğer taraftan Gazze ve Kudüs'teki ekipleri aracılığıyla da çalışmalarını sürdürüyor.