Mısır'da darbe karşıtı 11 kişiye müebbet hapis

Mısır'da darbe karşıtı 11 kişiye müebbet hapis

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Süveyş Ceza Mahkemesi,"şiddet olaylarına karışmak ve polise saldırıda bulunmak" suçlarından yargılanan darbe karşıtı 11 kişiye müebbet hapis (25 yıl) cezası verdi.

16 DARBE KARŞITINA 15 YIL AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI

Kahire Ceza Mahkemesi de "14 Ağustos 2013'te başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki gösterilerin kanlı müdahaleyle dağıtılmasının ardından gelişen süreçte şiddet olaylarına karıştıkları ve kamu barışını tehlikeye attıkları" gerekçesiyle 16 darbe karşıtını, 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı.

6 ÖĞRENCİYE 5 YIL HAPİS

Mansura Ceza Mahkemesi ise "izinsiz gösteri düzenlemek, yasaklı örgüte üye olmak, polise karşı şiddet kullanmak, kamu mallarına zarar vermek" suçlamalarıyla yargılanan 6 öğrenciye, 5 yıl ağırlaştırılmış hapis ve 7 bin dolar para cezası verilmesine hükmetti.

Minya Ceza Mahkemesi de üç ayrı suçtan yargılanan 6 darbe karşıtını 3 ila 28 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı. Mısır yasalarına göre, sadece tek suçtan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmak, "müebbet hapis" olarak nitelendiriliyor.