MİT ve Genelkurmay Başkanları için henüz karar verilmedi

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT Müsteşarı ve Genel Kurmay Başkanının görevlerine dair soruya, “Şu anda bizim gerek MİT müsteşarımız gerek Genelkurmay veyahut da diğer kuvvet komutanlarımızla ilgili buna benzer herhangi verdiğimiz bir karar söz konusu değil. Biz kararları verirken ya da verecek olursak bunları sayın Başbakanımla beraber otururuz, değerlendirmesini yaparız. Ondan sonra nihai kararımızı veririz" cevabını verdi.

"DEREYİ GEÇERKEN, AT DEĞİŞTİRİLMEZ"

Bir geçiş süreci içinde olunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bizde bir söz var. Dereyi geçerken, at değiştirilmez. Bu bir sürecin içerisinde de şuanda arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı açık ve net bir şekilde istihbarat zaafının olduğunu yinelerken, ABD, Fransa, Belçika ve Almanya'dan örnekler de veri:

"Hatırlayın, ABD’deki İkiz Kuleler vurulduğu zaman kimse istihbarat ne yaptı veya istihbarat görevden alındı mı böyle bir soru sormadı. Fransa’da bu olaylar oldu değil mi? Orada da istihbarat zaafı yok mu? Var. Belçika’da olduğunda, biz Belçika’ya üstelik önceden bilgiler verdik. Dedik ki ‘Şu isimler teröristtir. DAEŞ’tir. Bunlara dikkat edin’ Bizi dinlemediler. ‘Değil’ dediler. Ondan sonra havalimanında o olaylar oldu. İngiltere olayı aynı. Şuanda Almanya’daki mevcut gelişmeler aynı. Sormazlar mı nerede istihbaratınız. Demek ki zaman zaman istihbarat zaafları olabilir. Bütün bunlara rağmen biz sayın Başbakanımızla değerlendirmeleri yaparız. Atacağımız bir adım varsa bu konuda ondan sonra atarız. Şu anda hepsi görevinin başındadır.”

MİT ve Genelkurmay Başkanları için henüz karar verilmedi VİDEO