Mobil EDS trafiği rahatlattı
ensonhaber.com

4545454

2016’nın ilk 9 ayında 11 Mobil EDS aracı kameralarına 66 bin 678 şerit, taralı alan, hız, park, tramvay yolu ihlali takıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, gelişmiş görüntü sistemleri sayesinde, gece ve gündüz aynı anda 20 aracı izleyebilen Mobil EDS bulunan kavşaklarda şerit ve taralı alanlarda, trafiğin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde yaşanan kaosun sona erdiği belirtildi.

Mobil EDS trafiği rahatlattı

SÜRÜCÜLERİN KABUSU: MOBİL EDS

Mobil EDS araçlarının son günlerde ağırlık verdiği noktalardan biri de Sultangazi-Habipler çıkışının Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde otoyola bağlandığı nokta.Trafik yoğunluğunun zirve yaptığı 17.00 ile 20.00 saatleri arasında emniyet şeridinde bekleyen Mobil EDS, trafiği olumsuz etkileyen sürücülerin kâbusu.

AYNI ANDA 20 ARACI İZLİYOR

Çevrede bir Mobil EDS varsa, hava şartlarına çok güvenmeyin. Kameraların gece görüş sistemi zifiri karanlıkta pırıl pırıl görüntü alıyor. Yağmura karşı iki kamerada silecekler var. Unutmadan, o görüntüler bilgisayara aktarıldıktan sonra altına, çekimin yapıldığı yerle ilgili GPS verileri giriyor. Mobil EDS, 20 aracı birden izleyip hangisinin kaç kilometre hızla gittiğini belirliyor.

Mobil EDS trafiği rahatlattı

FOTOĞRAF: Mobil EDS (Mobil Elektronik Denetleme Sistemi) günde ortalama 200 araca ceza kesiyor.

HİÇBİR ARABA GÖZDEN KAÇMIYOR

‘Buraya araç giremez’ diye kıyıya köşeye park edenler için düşünülmüş bir akıllı gözlük. İzleme masasında oturan tekniker, böyle bir durumla karşılaşınca kameralı gözlüğü takıp araçtan çıkıyor. Kural ihlalini gözlükteki kamerayla tespit ederken, görüntüler araç içindeki bilgisayara aktarılıyor.