Moody's'ten Türk bankalarına not indirimi takibi

Moody's'ten Türk bankalarına not indirimi takibi

Finansal krizden sonra varlıkları tartışılan, kararları çok fazla dikkate alınmayan ve son dönemde büyük eleştirilere maruz kalan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 10 Türk bankasını olası bir not indirimi için izlemeye aldı.

Moody's'ten Türk bankalarına not indirimi takibi

NOTU 11 NİSAN'DA AÇIKLAYACAK

Bu arada, dünyanın üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan S&P de Şubat ayı başında Türkiye'nin kredi notunu değiştirmeyerek görünümünü istikrarlıdan negatife çevirmişti. Bu iki karardan sonra kurumların önümüzdeki günlerde yapacakları not açıklamasına çevrildi. Fitch 4 Nisan'da, Moody's ise 11 Nisan'da Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü gözden geçirecek. Genel beklenti bu gözden geçirmelerde Fitch ve Moody's'in de S&P gibi Türkiye görünümlerini negatife çevirmesi, ancak şu an için not düşürme beklenmiyor. S&P ise 23 Mayıs'da bir sonraki gözden geçirmesini açıklayacak.

10 BANKAYI İZLEMEYE ALDI

Moody's'in bankacılık sektörüyle ilgili açıklamasına göre, kuruluş, Akbank, Asya Katılım Bankası, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halkbankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankasını olası bir not indirimi için izlemeye aldı.