Mourinho: Finansal Fair Play'e uymayanlara yüklendi

Mourinho: Finansal Fair Play'e uymayanlara yüklendi

İngiltere Premier Lig'de Chelsea'nin teknik direktörlüğünü yapan ve sert mizacı ile tanınan Jose Mourinho, Manchester City ile oynayacakları lig maçı öncesinde yaptığı açıklamalarla Finansal Fair-Play kurallarına uymayan takımları topa tuttu.

M.CİTY'E GÖNDERME

88 milyon Sterlin'lik transferlere rağmen yaklaşık 124 milyon Sterlin'lik satış yapan Chelsea'nin teknik direktörü Mourinho, FFP kurallarına göre 50 milyon Sterlin para cezası alan ve Şampiyonlar Ligi'nde de 22 kişilik bir oyuncu grubu ile mücadele edecek olan Manchester City'e atıfta bulunarak açıklamalar yaptı.

"PUANLARI SİLİNSİN"

Sermayeniz varsa zaten her halükârda o para cezasının altından kalkabilirsiniz. Eğer kupalar kazanıp finansal olarak cezalandırılırsanız, buna devam edersiniz. Eğer Şampiyonlar Ligi'nde 24 değil de 22 oyuncu ile giderseniz bu da sorun olmayacaktır.

Fakat size önümüzdeki sezon için altı puan silme cezası verilirse, yani Şampiyonlar Ligi yerine Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olursanız, bu daha yerinde olacaktır. Para cezaları adil değil, adil olan puan ve şampiyonluk slime cezaları olur.