Mourinho mahkemeye çıktı

Manchester United Menajeri Jose Mourinho, İspanya'da vergi kaçırma suçlamasıyla açılan davada beklendiği gibi mahkemeye çıktı.

Portekizli teknik adam, İspanya'da Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde toplam 3 milyon 300 bin Euro az vergi ödemekle suçlanıyor.

BİR ANLAŞMA İMZALADIK

Madrid'deki duruşmada hakimin sorularını yanıtladığı mahkemenin çıkışında kalabalık bir basın ordusunun da sorularıyla karşılaşan Mourinho, "2013'te İspanya'dan ayrılırken vergi durumumun tamamen yasalara uygun olduğu bilgisi bana iletilmişti. Ama birkaç yıl sonra bu konuda bir soruşturma açıldığını öğrendim. Durumumun kurallara uyması için belli bir miktar ödeme yapmam gerektiği söylendi. İtiraz etmedim. Bir anlaşma imzaladık ve konu kapandı. Bu nedenle içeride sadece 5 dakika kaldım" dedi.

Mourinho mahkemeye çıktı

SUÇLAMA İMAJ HAKLARINI SAKLAMAKTAN

54 yaşındaki Mourinho, 2010-2013 döneminde Real Madrid'i çalıştırmıştı. Hakkındaki suçlama 2011 ve 2012 yıllarına ait ve Real Madrid'den aldığı ücret hakkında değil, imaj haklarını saklamaktan.

Mourinho mahkemeye çıktı

BİRÇOK İSİM HAKKINDA SORUŞTURMA VAR

Geçtiğimiz yıl Lionel Messi ve babası imaj haklarından elde ettikleri gelirler nedeniyle 4.1 milyon Euro ceza ödemişlerdi. İspanya'da vergi nedeniyle haklarında soruşturma yürütülen diğer futbolcular arasında Cristiano Ronaldo, Marcelo, Ricardo Carvalho, Angel Di Maria, Javier Mascherano, Radamel Falcao ve Fabio Coentrao gibi isimler bulunuyor.

Mourinho mahkemeye çıktı