MTTB'den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e kınama

mttb charlie

İstanbul, Ankara, Bursa, Malatya, Konya, Edirne, Sakarya ve Trabzon'da yapılan protesto yürüyüşlerinde şu açıklamalar yapıldı:

"HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ!"

İslam dinine ve Peygamber Efendimiz'e (S.A.V) haysiyetsizce saldırmayı şiar edinen Charlie Hebdo dergisi, üç yıl önce yayınladığı şerefsiz karikatürler sonucunda İslam dünyasının birçok noktasında ve Avrupa’da eylemlerle lanetlenmiş; ancak dergi ifade özgürlüğüne sığınarak bu konuda hiçbir geri adım atmamıştır.

MTTB'den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e kınama

"FRANSA, İSLAM COĞRAFYASINDAKİ KATLİAMLARA HİÇBİR ZAMAN TEPKİ VERMEYECEK"

Bunun yanında, Müslümanlarla dalga geçer gibi bir açıklamayla: “Bütün dinler ile dalga geçiliyor, bu anlamda dergi herkese eşit mesafede.” cümlelerini sarf etmişlerdir. Geçtiğimiz hafta Fransa'nın Paris şehrindeki derginin, çalışanlarına saldırı düzenlenmiş ve içinde karikatüristlerinde olduğu 12 kişi hayatını kaybetmiştir.  Bu saldırı üzerine Suriye'de öldürülen 350.000 kişi, kaçmak zorunda bırakılan 3.000.000 kişi, sayısız dul, yetim ve öksüz; Afrika'da her yıl açlıktan ölen 7.000.000 kişi; Filistin'de, Arakan'da, Doğu Türkistan'da akıl almaz saldırı ve işkencelere maruz kalan insanlar görmezden gelinerek, Fransa'nın "Hepimiz Hebdoyuz" sloganıyla düzenlediği yürüyüşe birçok devlet liderinin katılım göstermesi de katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman bir tepki verilmeyeceğini açıkça göstermiştir.

MTTB'den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e kınama

1948 yılından bugüne kadar Filistin'de vahşice katliamlarını sürdüren katil İsrailin devlet başkanı; Cezayir'de, Mali'de, Orta Afrika'da katliamlar yapan ve yaptıran Fransanın devlet başkanı, şuan hala Müslümanlara saldırıların devam ettiği, daha geçtiğimiz haftalarda İslamofobik ve Faşist saldırıların yapıldığı Almanya'nın devlet başkanı vb. isimlerin de, terörizmi lanetlemek için yürüşe en ön sıradan katılmaları ayrı bir ironi olmuştur.

MTTB'den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e kınama

"ÖLEN MÜSLÜMANSA KINAMAYA BİLE GEREK YOK.."

Ölen insanlar Müslüman olduğu ya da Avrupalı olmadığı zaman en asgari şekilde kınama bile gösteremeyen zalim devletler, Batıda yaşanan bir terör olayından sonra ölen 12 kişi için neden bu kadar seferber olmaktadır ?

Aynı şekilde terör devletleriyle kol kola girip yürüyüşe katılan diğer ülke liderleri neden omuz omuza verip Dünyanın diğer yerlerinde akan kanı durdurmamış en azından bu yolda ortak hareket etme ve güç birliği yapma özverisini gösterememiştir?

MTTB'den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e kınama

"CUMHURİYET GAZETESİ KİMLERE YARANIYOR?"

Tüm bunlarla birlikte yine Cumhuriyet Gazetesi'nin de yayınında Peygamber Efendimiz'e hakaret eden bu edepsiz karikatürleri içeren dergiyi tekrar yayınlamak suretiyle destekleyeceğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Dünyanın pek çok bölgesinde yasanan zulümlere göz yuman Cumhuriyet gazetesinin bu yayını ile kimlere yaranmaya çalışmaktadır. Elbette türkiye deki tüm basın kuruluşları özgürdur ancak yapılan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır.  Cumhuriyet gazetesi bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir.

MTTB'den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e kınama

"MÜSLÜMAN LİDERLER, TERÖR DEVLETLERİNE KARŞI DURMALI"

Müslüman ülkelerin liderlerine, terör devletlerine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmalarını, kendi insanının da canına değer vermelerini, milyonluk yürüyüşlere öncülük etmelerini ve çeşitli senaryolarla batılı devletlerin doğuda yaşanan katliamları unutturmaya çalışılması oyununa karşı, dimdik durmaları gerektiğini, bir kez daha hatırlatıyoruz.

‘’Baba katiliyle baban bir safta’’ dedirtmemek için tekrarlıyoruz ki: Müslümanlar dik durun karşınızda leşler var.

MTTB'den Charlie Hebdo ve Cumhuriyet'e kınama