Mübarek konuştu Obama dondu kaldı

Mübarek konuştu Obama dondu kaldı

Mısır'daki son gelişmelerle ilgili Amerika'dan ilk açıklama, CIA Başkanı tarafından yapılmıştı. Başkan Leon Panetta, Hüsnü Mübarek'in istifa etme olasılığı bulunduğunu söylemişti.

MISIR'DA TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ DEMİŞTİ

Daha sonra kameraler karşısına geçen Başkan Barack Obama da, Mısır'da tarihe tanıklık edildiğini belirtmiş, Amerika'nın demokrasiye geçiş sürecini desteklemeyi sürdüreceğini kaydetmişti. Ancak Mübarek'in açıklamaları beklendiği şekilde gerçekleşmedi.

MÜBAREK REST ÇEKTİ

Mübarek'in istifa edeceği söylentileri yayılınca "Mısır'da ABD destekli bir askeri darbe geliyor" yorumunu yapanlar Mübarek'in açıklamasıyla şoke oldu. İstifa için halkın karşısına çıkması beklenen Mübarek, beklenenin aksine istifa etmek yerine yetkilerini devretttiğini açıkladı. ABD'nin çağrısını dikkate almayan Mübarek bir anlamda hem sokakta direnen muhaliflere hem de kendisine çağrı yapan ABD'ye rest çekti

Mübarek konuştu Obama dondu kaldı

BEKLENEN AÇIKLAMA GELMEYİNCE..

Mübarek'in yaptığı açıklamaya ilk tepki Amerikan hükümetinin üst düzey bir yetkilisinden geldi. Adı açıklanmayan yetkili, Mübarek'in konuşmasının kendilerine daha önceden söylenen şekilde olmadığını, açıklamanın Amerikan yönetimini tatmin etmediğini söyledi.

Mübarek konuştu Obama dondu kaldı