Müezzinoğlu'ndan Ahmet Necdet Sezer yorumu

Müezzinoğlu'ndan Ahmet Necdet Sezer yorumu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenler Kültür Merkezi'nde partililerle istişare toplantısına katıldı. Burada konuşan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışmalarına değindi.

''BUGÜNE KADAR KARARI HEP BİZ VERDİK''

Bakan Müezzinoğlu, “Yeni yeni tuzaklar yeni tezgahlar. Ayışığı, Sarıkız, Balyoz, cumhuriyet yürüyüşleri, Danıştay hadiseleri... Ondan sonra geldi cumhurbaşkanlığı seçimlerine. Cumhurbaşkanını siz seçemezsiniz. Niye? Bugüne kadar kararı hep biz verdik. Siyasi parti liderlerini tespih gibi dizdik masaya. 5 tane siyasi parti genel başkanına dedik ki siz tanımasanız da olur. Milletin tanımaması zaten hiç önemli değil.

AHMET NECDET SEZER DİYE BİR SAKSI KOYARIZ SEÇERSİNİZ

Ahmet Necdet Sezer diye bir saksı, sizin önünüze koyarız siz de seçersiniz. Çünkü biz emrediyoruz dediler emrettiler ve seçtirttiler. Ama zannettiler ki yine öyle bir AK Parti var. Yine öyle bir söz geçirecekleri diş geçirecekleri bir Recep Tayyip Erdoğan var. Ama yağma yok. Artık millet var. Milletle beraber yürüyen bir AK Parti var. Milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan var.

367 HUKUK UCUBESİNİ ÇIKARTTILAR

'Asla boyun eğmedik. Bu ülkede başaramadığımız tek bir şey var. O da hocam ne yazık ki sakal bırakmadı. Sakal bırakmış olsaydı sözünü dinleyecek ve anayasa değişikliğini de başarmış olacaktık. Ama anayasa değişikliğini yapamadığımız için bir anayasaya gitme ve komşu kapı gibi cumhurbaşkanlığı seçimleri için 367 hukuk ucubesini çıkarttılar. Şimdi bakın meclisi toplantıya çağırıyorlar. 184 oldu mu toplanırız diyorlar. Peki o zaman 367 şartını niye aradınız" şeklinde konuştu.