Müezzinoğlu'ndan çocuk felci aşısı haberlerine tepki

Müezzinoğlu'ndan çocuk felci aşısı haberlerine tepki

‘Beyoğlu Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor' projesi kapsamında düzenlenen ‘Beyoğlu Sağlığa Yürüyor' etkinliğine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu, basında yer alan çocuk felci aşılarının gizli yapıldığına dair haberlere tepki gösterdi.

"17 İLDE 5 YAŞ ALTI ÇOCUKLARI AŞILIYORUZ"

Müezzinoğlu, "Bu ülkede hiç bir şey gizli değil ama bu gizlilik dedikodusuyla toplumda psikolojik bir algı yönetimi yaparak huzuru bozmak isteyenler var. Bakanlık olarak hiçbir adımımızı uygulamamızı gizli yapmıyoruz zaten yapabilir miyiz? 17 ilde 5 yaş altı çocuğa aşı yapıyoruz neyini gizleyeceğiz. Bir tanesini gizleyebilirsin 100 bini gizleyebilir misin? İstanbul'da 6 ilde bilim kurulunun değerlendirilmesiyle çizdiğimiz çerçevenin uygulamasının neyini gizli yapabiliriz. Panik oluşturmaya dedikodu üretmeye kimsenin hakkı yok. Bu sağlıktır. Bu sağlık da flaş haberlerle dedikodularla yönetilmez. Bilim kurulları değerlendirir yarın yeni bir karar olur onu da uygularız. Bu bilimsel hadiselerdir bunlar toplumun uluorta dedikoduyla karar vereceği olaylar değildir. Toplum şunu bilmeli bakanlık bilim kurullarıyla gerekli değerlendirmeleri yaparak her türlü tedbiri alıyor. Almaya da devam edecektir. Şu anda olağanüstü panik yaratacak veya birilerinin oluşturmak istediği o olumsuz havaya gerek yok. Son derece açık net kamuoyunu deklare ederek yaptığımız çalışmalardır.” diye konuştu.

SURİYE'DEN GELENLER DE AŞILANIYOR

Çocuk felci aşılarının 2013'ün son baharında 17 ilde 5 yaş altı grubu çocuklara iki periyot olarak yapıldığını kaydeden Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Şimdi 5 Haziran -11 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da bilim kurulumuzun riskli gördüğü bölgelerde yaklaşık 6 ilçemizde 5 yaş altı grubumuza polyo aşı kampanyası yapıyoruz. Bir ay sonra tekrarlayacağız.” Özellikle Suriye sınırını geçen tır şoförlerine de bu aşının yapıldığına ilişkin iddiaları da değerlendiren Müezzinoğlu, “Suriye'den gelen bütün Suriyelilere ilgili bütün aşılar ve kontroller yapılarak sınırdan alınıyor. Bazen kontrol dışı geçişler oluyor onlara da bizimle ilk irtibat kurduklarından itibaren kart veriyorlar.” ifadelerini kullandı.