Muğla'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Muğla'da 5.1 büyüklüğünde deprem

YERİN 25,44 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin merkez üssünü Muğla'nın Ula ilçesi olarak saptadığı deprem, bugün saat 00.49'da meydana geldi. Yerin 25.44 kilometre derinliğinde olan deprem, Ula'nın yanı sıra, kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak belirledi.

Geçen çarşamba akşamı da Muğla'nın Ula İlçesi'nde merkez üssü kırsal Arıcılar Mahallesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Muğla'da 5.1 büyüklüğünde deprem

YOLLARDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, 25 haneli kırsal Arıcılar Mahallesi'nde hasara yol açtı.

Deprem nedeniyle dağdan düşen büyük kaya parçaları mahalleye ulaşımın sağlandığı yolları kapattı ve bu yollarda çatlaklar oluştu. Sarsıntı, bazı evlerde de çatlaklara ve yol kenarlarındaki kimi çam ağaçlarının devrilmesine neden oldu.

Bölgeye Muğla Valiliği tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, jandarma ve belediye görevlileri sevk edildi.

Artçı sarsıntıların sürdüğü mahallede vatandaşların tamamı geceyi geçirmek için okul bahçesi ve Geyik Kanyonu girişinde toplandı. AFAD ekipleri çadır kurup battaniye dağıttı, belediye görevlileri de dağdan düşen kaya parçalarını iş makineleriyle kaldırarak yolları ulaşıma açtı.

Muğla'da 5.1 büyüklüğünde deprem