Muhabir nedir
ensonhaber.com

Haber muhabiri ve fotoğraf muhabiri ayrıdır ama her ikisi de hem fotoğrafı hem de haberi bilirler. Çalışmalarının birçok yöntemi vardır.

HER KONUDA FİKİR SAHİBİ OLMALIDIRLAR

Bazen karşılaştığı olayı haberleştirir, bazen araştırma yaparak sonucu değerlendirir, bazen röportaj yapar ve haberi ortaya çıkartırlar. Muhabirlerin ekonomi, adliye, spor, magazin, eğitim, bilişim ve istihbarat gibi ihtisas konuları bulunmaktaysa da bir muhabir başarılı olabilmek için uzmanlaştığı konunun dışında da hemen her konuda fikir sahibi olmalıdır.

Muhabir nedir

SINAVA GİRİLMESİ GEREKİYOR

Türkiye’de muhabirler; iletişim fakülteleri mezunları olabildikleri gibi farkı alanda ihtisas yapmış ya da alaylı denilen eğitim almamış insanlardan da oluşabilir. Ancak İtalya gibi Avrupa ülkelerinde, eğitimini tamamlamamış ve bir ulusal yayında altı ay staj yapmamış kişi muhabirlik yapamaz. Ayrıca tüm bunların sonunda orada bir sınava girilmesi de gerekmektedir.

Muhabir nedir

İLK ÇIKIŞ MUHABİRLİK

Gazetecilik dünyasında iyi bir köşe yazarı ya da yönetici olan kişiler, ilk çıkış noktası ve belki de en keyif aldıkları ve mesleklerini yaşadığı yerin “muhabirlik” olduğunu ifade ederler.