Muharrem Ertaş kimdir

Muharrem Ertaş kimdir

Kırşehir' in Yağmurlubüyükoba köyündendir.İlk saz hocaları dayıları Bulduk Usta ve Yusuf Usta olmuş. Henüz küçük bir çocukken köylerde sünnet ve düğün törenlerinde, bayramlarda saz çalarak dolaşmaya başladı.

Orta Anadolu geleneksel halk müziğinden geniş bir repertuvarı vardı. Bozlakların yanı sıra halay türünün de örneklerini çalıp söyledi; Karacaoğlan, Şeyh Galip, Pir Sultan Abdal, Dadaloğlu'nun deyişlerini seslendirdi.

Bazen de usandım şu yalan dünyadan aydos çığırmasında olduğu gibi dinsel içerikli türkülerde söylemiştir.

Oğlu Neşet Ertaş, babasından aldığı eğitimle son yüzyılın en büyük ozanlarından biri olmuş ve Türk halk müziğinde bir ekol olarak kabul edilmiştir.

Albümleri

Kalktı Göç Eyledi Avşar ElleriKalktı Göç Eyledi Avşar ElleriEla Gözlerini Sevdiğim DilberGönül Ne GezersinAğ Ellerin Sala Sala Gelen YarMezar ArasındaYağmur Yağdı Yine Bulandı HavaGiderim GiderimKova Kova İndirdiler YazıyaAğ Odana Kara Taban YatırdımBana Gül DiyorlarEğil DağlarŞu Yalan Dünyadan UsandımAldı Dert BeniBiter Kırşehir'in Gülleri
Başımda Altın TacımYeni Geldim Dinek DağıBaşımda Altın TacımDeniz Dalgasız OlmazKırat BozlağıKısmet KalktıŞu Dağlar Ulu DağlarTor Şahin MisaliBülbülAsağıdan KalktıYâ Rab Kime YalvarayımBâd-ı SabâKaranfil Suyu NeylerNeyleyim Yalan DünyaEvlerinin Önü MarulDış bağlantılar