Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni ve şehzade Mustafa sahnesi

Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni ve şehzade Mustafa sahnesi

ENSONHABER.COM/ÖZEL Dün akşam Show Tv ekranlarında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni ve küçük oğlu Mustafa'nın diyaloğu diziye damgasını vurdu.

DİZİYE DAMGA VURAN SAHNE

Pargalı İbrahim Paşa'dan ders alan Kanuni'nin oğlu Mustafa, babasının gelmesiyle boynuna sarılıp ders çalışmak istemediğini, kendisinin de padişah olacağını söyledi.

Oğlunun bu sözleri üzerine Kanuni Sultan Süleyman oğluna 'Belki de padişah olmazsın Mustafa' diyerek şakayla karışık ‘Nöbetçiler, tez vurun kellesini' dedi. Bu sözlerin ardından oğluyla göz göze gelen Kanuni, gözleri dolarak oğluna sıkı sıkı sarıldı. Ve boğdurduğu oğlunu boynundan öptü..

OĞLUNU BOĞDURMUŞTU

Avrupa'da 'Muhteşem Süleyman' diye anılan Kanuni Sultan Süleyman, oğlu Şehzade Mustafa'yı öldürtmüştü. Kanuni'nin bu kararını Hürrem Sultan'ın entrikalarıyla aldığı iddia ediliyor.

Kanuni oğlunu şehzadelerin öldürülmesinde kullanılan domuz bağırsağından halatla 38 yaşında boğdurtarak öldürülür. Rivayete göre Kanuni infaz sırasında orada bulunarak olayı izlemiş öldürülmesinden sonra başında yas tutmuştur. Ve ölene kadar Mustafa'nın pişmanlığıyla yaşamıştır.

MUHTEŞEM RATING


Muhteşem Yüzyıl dizisi ratinglerde de açık ara önde. Osmanlı'yı yanlış aksettirdiği gerekçesiyle eleştirilen dizi yüzde 60'lara varan izlenme payıyla geceye damgasını vurdu. Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlandığı saatlerde Show TV rakiplerini ezip geçti. Tüm izleyicide Muhteşem Yüzyıl 40,5 izlenme payına ulaşırken, AB grubunda 58'lere kadar çıktı.

İşte dizideki o sahne…