Müjdat Gezen'in savcılık ifadesi
DHA

"Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip, darbe ve ölüm tehditinde bulunmak" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen, Anadolu Adliyesi'nde savcıya ifade verdi.

İfadesinde, Cumhurbaşkanı'na hakaret kastının olmadığını söyleyen Müjdat Gezen, üzerine atılan suçları kabul etmediğini dile getirdi.

Adliyede Müjdat Gezen'e alkışlı destek VİDEO

ALKIŞ TUFANI

Müjdat Gezen, sevenleri tarafından savcılık makamına alkışlarla gönderildi. Bu sırada, bazı hayranları Müjdat Gezen ile selfie yaptı.

Müjdat Gezen'in savcılık ifadesi

SAVCILIK İFADESİ

İşte Müjdat Gezen'in savcıya verdiği ifadenin metni: “Benim Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Bu konuşmayı mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktur. Cumhurbaşkanı Grup Toplantısı'nda ‘Bu Kadıköy’de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir.’ demiştir. Ben de Kadıköy’de oturduğumdan dolayı, durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim. Dediğim gibi Cumhurbaşkanı'na hakaret kastım yoktur. Bu söylediğim sözler birebir doğrudur. Fakat hakaret kastıyla söylenmiş sözler değildir. Ben tiyatrocuyum. Sahnede de bu cümleyi birebir kullanıyorum. Çünkü tiyatrom Kadıköy’dedir. Kadıköy’de tiyatromda, komedi oyununda bu sözleri orada da söylüyorum. Söylememdeki amaç mizahi eleştiridir. Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı'na da asla bir haraket kastım yoktur. Ben üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Müjdat Gezen, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Müjdat Gezen'in savcılık ifadesi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)