Murat Bardakçı'dan sela değerlendirmesi

15 Temmuz'daki FETÖ'cü hainlerin askeri darbe girişimi sırasında yurt genelinde sela sesleri yankılanmıştı.

İZMİR'DE MÜEZZİNE SALDIRI

Gece yarısı darbecilerin girişimine karşı okunan selalar nedeniyle İzmir'in Narlıdere ilçesinde caminin müezzini saldırıya uğramıştı.

Murat Bardakçı'dan sela değerlendirmesi

"TÜRKİYE'DE BİR KESİM BAZI ŞEYLERİ UNUTTU"

Konuyla ilgili ünlü tarihçi Murat Bardakçı'dan yorum geldi. Bardakçı, konuyla ilgili şunları söyledi; "Türkiye'de bir kesim bazı şeyleri unuttu, bu unuttuğu konuların en başında gelen Türkiye'nin Müslüman olmasıdır. Sela bir davettir, çeşitli vesilelerle olur, bayram namazına davet olur, cenazeye davet olur, cuma namazına davet olur..

Murat Bardakçı'dan sela değerlendirmesi VİDEO

"KİLİSELERE DE ÇAN TALİMATI VERİLDİ"

Sadece camiler değil, kiliselere de devamlı çan çalma talimatı verilmiştir.  Eski devirde mülk tehdit altında, çünkü mülk hem memlekettir hem dindir, inançtır, her şeydir. Mülk tehdit altında onu korumak için dışarı çıkın demektir eski dönemde.

14 Kasım 1914'te, Birinci Dünya Savaşı'na girişimizin hemen öncesinde cihadı mukaddes ilan edilmiştir ve imparatorluğun bütün camilerinde gayrimüslimlerin yaşadığı bölgeler dahil, bütün her tarafında sela verilmiştir. 24 saat boyunca, kesintisiz..

"5 HAFTA BOYUNCA CUMA NAMAZI KILINAMADI"

1730 Patrona İsyanı'nda, İstanbul'da günlerce sela verilmiştir. 1703'teki Edirne Ayaklanması'nda günlerce sela verilmiştir. 5 hafta boyunca cuma namazı kılınamamıştır.

"CAMİ BASMALAR.."

Kıbrıs Harekatı'nda 74'te devamlı sela verildi. Bu tuhaf bir şey değil. Uzaklaştık kendi kimliğimizden uzaklaştık. Tuhaf geliyor ve böyle abuk sabuk şeyler oluyor. Gecenin bu saatinde niye okuyorsun diye cami basmalar.. "

İzmir'de sela okuyan müezzin tartaklandı haberi

Murat Bardakçı'dan sela değerlendirmesi