Murat Ülker DiaSA satışının perde arkasını anlattı

Murat Ülker DiaSA satışının perde arkasını anlattı

Sabancı Holding ile İspanyol Dia'nın ortak olduğu indirim marketi zinciri DiaSA'nın tamamını geçen hafta 320 milyon liraya satın alan Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, ilk teklifin DiaSA yöneticilerinden kendilerine geldiğini söyledi.

Önceki gün oynanan Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe-Benfica maçını Şürkü Saraçoğlu Stadı'nda gazetecilerle birlikte izleyen Murat Ülker, DiaSA'nın satın alma sürecini anlattı.

Star'da yer alan habere göre, sohbet sırasında, Murat Ülker'in daha önceden söylediği "Ben müşterilerime rakip olmam" sözü hatırlatıldı.

"BEN BAKKAL DÜKKANI AÇMIYORUM"

Murat Ülker de konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Babam rahmetli Sabri Ülker, 'Müşterilerine rakip olma' diyordu. Ben de onun sözünü aktarmıştım. Ben bakkal dükkanı açmıyorum. Yani, yine sözüm söz. Satışa çıkan market zincirini bünyemize katıyoruz. Bu alanda bakkallarla bağlantılı en önemli işimiz Bizim Toptan. Orada da bakkallara toptan satış yapıyoruz."

"DiaSA 'BİZİ ALIN' DEDİ"

İlk teklifin kendilerine DiaSA yönetiminden yöneldiğini belirten Ülker, "DiaSA yönetimi, 'Bizi alın' diye geldi. Biz de şartımızı koyarak masaya oturduk. Kendilerine, 'Bizimle iş bitene kadar başkalarıyla görüşmeyin' dedik. Yani münhasırlık istedik. Masaya oturduktan sonra DiaSA'yı devralma konusunda anlaşmaya imza attık. Şimdi başta Rekabet Kurulu izinleri olmak üzere işlemlerin bitmesini bekleyeceğiz. Birkaç ay içinde bu işlemlerin biteceğini düşünüyoruz" dedi.

"DİA'NIN PATRONU ŞOK OLDU"

Murat Ülker'e, 1.200 Dia mağazasının Şok bünyesine mi katılacağı soruldu. Ülker, "Dia'nın patronu Şok oldu. Şok Marketler'in Yönetim Kurulu Başkanlığını Cengiz Solakoğlu yürütüyor. Koç Holding'in eski üst düzey yöneticilerinden olan Cengiz Bey, Ülker'de de bağımsız üyemiz. O bizi yönlendirecek. Ancak, ilk planımız Dia'yı da ayrı marka olarak sürdürmek. Dia markasını kullanma hakkını da aldık. En azından devirden sonra 6 ay kadar ayrı marka olarak sürdüreceğiz. Başarılı olup olmadığını göreceğiz. Sonra karar vereceğiz. Eğer, Şok ve Dia ayrı markalar halinde başarılı şekilde yoluna devam edebilirse, o yönde ilerleriz." yanıtını verdi.

ALKOL AÇIKLAMASI: "SAĞLIĞA ZARARLI ÜRÜNLERİ PAZARLAMAK İSTEMİYORUZ"

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'e Şok Marketler'i devraldıktan sonra alkollü içki satışı yapmadıkları hatırlatıldı. DiaSA'nın da satış masasına oturduğunda alkollü ürün alımını kestiği yönündeki haberleri sorulduğunda Ülker şu yanıtı verdi: "DiaSA'nın İspanyol yöneticisi bizim genel tavrımızı sanırım biliyordu. Ya da soruşturup öğrendi. İmza aşamasına yaklaştığımızı gördüğü andan itibaren alkollü içki alımını kesmiş. DiaSA'nın İspanyol yöneticisi, mağazalardaki alkollü içki stoğunun birkaç aylık devir işlemleri sırasında bitmesini hedeflemiş olmalı. Biz devralana kadar da stokları tükenir sanıyorum. Sağlığa zararlı ürünleri pazarlamak istemiyoruz.

"SİGARA DA SATMAK İSTEMİYORUZ, AMA.."

Ben de arada puro içiyorum, ama yapabilsem marketlerimizde sigara da satılmasını istemem. Ancak, şimdilik öyle bir karar veremiyoruz."

"MAĞAZALARI MÜŞTERİ GİBİ GEZİP ALIŞVERİŞ YAPIYORUM"

DiaSa'yı satın alma sözleşmesine imza atmaları sonrasında mağazaları gizli müşteri gibi incelemeye başladığını anlatan Murat Ülker, "Geçen gün bir DiaSA mağazasına girdim. Bir paket kepekli galeta aldım. Kasadaki hanım, 'Bir alana ikincisi bedava kampanyamız var' diyerek ikincisini verdi. Ardından bir başka mağazaya daha gittim. Oradan da aynı galetayi aldım. 'Bir alana ikincisi bedava' kampanyasını hatırlatmak şöyle dursun, ödemeyi yapmak için kasiyerin yerine geçmesini bir süre bekledik. DiaSA mağazalarını gezip göreceğiz, eksiklerini, aksaklıkları belirleyeceğiz. Daha iyi nasıl yöneteceğimize karar vereceğiz." dedi.

Murat Ülker DiaSA satışının perde arkasını anlattı