Mursi yeniden hakim karşısına çıktı

Mursi yeniden hakim karşısına çıktı

Mısır'ın devrik lideri Mursi ile beraberindeki 21 sanık bugün bir kez daha "Hapishane baskını" davasında hakim karşısına çıktı. Devlet televizyonu, Mursi ile birlikte yargılanan 21 zanlının Kahire'nin doğusundaki Polis Akamedesi'nde kurulan mahkeme salonuna getirildiğini duyurdu. Akamedi etrafında sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

MURSİ YARGILANMAYI REDDEDİYOR

Kahire Ceza Mahkemesi Başkanı Şaban eş-Şami, Mursi'nin, 25 Ocak 2011 devrimi sırasında "Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçmak, baskın düzenlenmesine yardımcı olarak tutukluların kaçmasını sağlamak" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasının canlı yayınlanacağını söylemişti. "Hapishane baskınları" olarak bilinen davada 22'si tutuklu 131 zanlı bulunuyor, Mursi'nin de zanlılar listesinde 83 nolu zanlı olduğu ifade ediliyor. Bu davanın dışında 3 davadan daha yargılanan Mursi, 2012 anayasasının 152. maddesi uyarınca yargılanmayı reddediyor.

CAM KAFES İÇERİSİNDE İFADE VERDİ

Mısır devlet televizyonu, savunma heyetinin "Mursi ile görüşme" isteği üzerine duruşmaya yarım saat ara verildiğini, görüşmenin cam kafes içinde geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşeceğini ifade etti.

"BEN ÜLKENİN MEŞRU CUMHURBAŞKANIYIM"

Diğer sanıklar gibi beyaz kıyafeti giyen Mursi, cam kafes içinde mahkeme başkanına yönelik, "Ben ülkenin meşru cumhurbaşkanıyım, 3 Temmuz'dan bu yana yapılan hiçbir uygulamayı tanımıyorum" dedi. Davada 22'si tutuklu 131 zanlı bulunuyor, Mursi'nin de zanlılar listesinde 83 nolu zanlı olduğu belirtiliyor.