Muslera Gençlerbirliği maçı öncesi dünya turuna çıktı

Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde Uruguay'ın Venezuela ve Kolombiya maçlarında kaleyi koruyan Fernando Muslera, perşembe günü İstanbul'a dönüp, sadece cuma antrenmanıyla kaleye geçti.

MEMLEKETİNE GİTMESİ 16 SAAT 45 DAKİKA

Mini dünya turuna çıkan Muslera ilk olarak İstanbul'dan Brezilya'nın Sao Paulo (10583 km -13 saat 30 dakika) kentine uçtu. Muslera buradan Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya (1928 km- 3 saat 15 dakika) gitti. 7 Ekim'de de Venezuela maçında kaleye geçti.

Muslera Gençlerbirliği maçı öncesi dünya turuna çıktı

DÖNÜŞ YOLCULUĞU 17 SAATİ GEÇTİ

Muslera'nın bir sonraki durağı ise Panama üzerinden Kolombiya'nın Barranguilla kenti oldu. Milli file bekçisi uçakla 546 km (1 saat 19 dakika) mesafe kat etti. Muslera daha sonra ise İstanbul'a dönmek için ise yine Panama'ya (546 km-1 saat 19 dakika) döndü. Buradan İstanbul'a (10999km -15 saat 42 dakika) dönen Muslera daha sonra ise tek antrenmanla Ankara'ya (350 km-30 dakika) giderek Cim-Bom'un kalesini korudu.

Muslera Gençlerbirliği maçı öncesi dünya turuna çıktı

MİNİ DÜNYA TURU

Böylece Muslera, Gençlerbirliği maçına kadar yaklaşık 10 günde 24 bin 952 km'lik bir mesafe kat etti. Muslera bu süreçte 34 saat 55 dakika havada kaldı. Aradaki saat farkı ve bu yoğun trafiği göz önünde bulundurulduğunda Uruguaylı kalecinin performansının ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülüyor.

Muslera Gençlerbirliği maçı öncesi dünya turuna çıktı

MINTEVİDEO'YA DİREKT UÇMAK İSTİYORUM

Öte yandan 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ziyaret eden başarılı file bekçisi, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı kısa süreli sohbette bir ricada bulumuştu.

Muslera, tercümanına dönerek ''Lütfen Başbakan'a söyler misiniz, Türk Hava Yolları, Montevideo'ya direkt uçsun. Ben de saatlerce yolculuk yapmaktan kurtulayım'' demiş ve herkesi şaşırtmıştı.