Muş'ta büyükbaş hayvanların nehirden tehlikeli geçişi
İHA

Kısa süre önce köy statüsünden mahalle statüsüne geçirilen Yeşilce Mahallesi'nde geçimlerini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, hayvanlarını Karasu Nehri'nden karşıya geçirmek için nehri kullanıyor.

Sabah saatlerinde çobanlar tarafından Karasu Nehri'nden zorlukla karşıya geçirilen hayvanlar, merada otlatılmaya başlıyor.

GÜNDE 2 DEFA ZORLU YOLCULUK

Mahallenin yaklaşık 180 büyükbaş hayvanın olduğunu belirten mahalle muhtarı Mustafa İrfan Subaşı, meralarının büyük ölçüde nehrin karşı tarafında olduğu için çobanlar tarafından sabah akşam olmak üzere hayvanları, günde 2 defa Karasu Nehri'nden geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Muş'ta büyükbaş hayvanların nehirden tehlikeli geçişi

"HAYVANLAR TELEF OLUYOR"

Hayvanların mecburen nehirden geçirildiğini kaydeden muhtar Subaşı, “Hayvanlarımız yaz aylarında nehrin diğer tarafında kalan meralık alana geçebilmesi için mecburen o yolu kullanıyorlar. O yolu kullanırken de nehrin içinde bulunan taşlara bazı hayvanlar takılıyor. Bir iki defa telef olan hayvanlarımız oldu. Yaklaşık olarak 180 büyükbaş hayvanımız var. Mecburen nehri kullanıyorlar. Hayvanlarımız sabah suyun diğer tarafına geçiyor, akşam güneşin batmasıyla dönüyorlar. O dönüş yolunda bazı hayvanlarımızın ayakları kırılıyor. Hayvanların geçişi için bu taraftan da yol açılmasını istiyoruz. Meralar suyun diğer tarafında kalıyor. Diğer tarafa geçiş yapmamız için köprü yapılmış fakat köprü bulunan istikamete biraz uzak vatandaşların ekili tarlaları olduğu için mecburen nehri kullanıyoruz.” dedi.

Muş'ta büyükbaş hayvanların nehirden tehlikeli geçişi

Büyükbaş hayvanları otlatabilmek için nehirden geçiriyorlar

"KÖPRÜ ÇOK UZAK, MECBUR SUDAN GEÇİRİYORUM"

Çoban Ekrem Yılmaz ise meraların nehrin karşı tarafında olması nedeniyle hayvanları orada otlatmak için Karasu Nehri'nden karşıya geçirdiklerini ifade ederek, “Köprü çok uzak ve köprünün bulunduğu yerde vatandaşa ait ekili alanlar var. Oradan geçirdiğim zaman hayvanlar ekili alanlara zarar verecektir. Mecburen sudan geçiriyorum.” diye konuştu.
Muş'ta büyükbaş hayvanların nehirden tehlikeli geçişi

Muş'ta büyükbaş hayvanların nehirden tehlikeli geçişi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)