Mustafa Destici: Tehditler alıyorum

Mustafa Destici: Tehditler alıyorum

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, "Olayın üstü örtbas edilmek isteniliyor, tehditler alıyorum. Tehdit eden kişi ve kişileri savcılıkla paylaştım" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin ortaya atılan 'J' kodlu 2 askeri helikopter, kazadan 160 dakika sonra enkaz yerine ulaştı' iddialarına ilişkin BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de basın toplantısı düzenledi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Destici, kamuoyunda 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısını derinleştiren kuvvetli şüphelerin ortadan kalkmadığını, soruların cevabını bulmadığını belirterek, "Hala kuvvetli şüpheler ortadayken 'Delil Karartma', 'Evrakta sahtecilik' ve 'Örgüt üyesi' olma ihtimali üzerine tutuklananların suçun vasıf ve mahiyeti değişmediği halde niçin serbest bırakıldığı komuoyunda ve bizlerde derin şüpheler uyandırmıştır. Suç işlemek üzere oluşturulmuş organize bir suç örgütü algısı ortayken, yeni ve daha fazla tutuklamalar beklentisi komuyounda oluşmuşken, soruşturma ile ilgili tutuklanan 8 kişiden 5'inin serbest bırakılması kamouyonda suçun üstü örtüleceği kanaatini oluşturmaktadır" dedi.

ŞAİBE ALTINDADIR

Dosyada adı geçen sivil ve askeri kurumların bugüne kadar takındıkları korumacılık tavrını terk etmeleri gerektiğini, ancak bu şekilde kendileriyle ilgili komuoyunda oluşan şaibeden kurtulabileceklerini de kaydeden Destici, "TSK, ihmal ve kasıtları kuvvetli delillerle ortaya konulmuş olan Sivil Havacılık Kurumu diğer ilgili kurumlar bugün hala şaibe altındadır. Bu kurumlar kapılarını sonuna kadar Özel Yetkili Savcılığa açmalıdır. Bu süreçte savcılar yasadan aldığı tüm yetkileri sonuna kadar kullanmalıdır. Bu kişi ve kurumların, bu sürecin bu kadar gündemde kalmasından soruşturma sürecinin devamından özelliklede Özel Yetkili Savcılık tarafından soruşturulmasından büyük endişe ve rahatsızlık duyduklarını da biliyoruz" diye konuştu.

TEHDİT ALIYORUM

Kısa vadeli taktik kazanımlarla ve iç politik hesaplarla, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını kaydeden Destici, şunları söyledi: "Olayın üstünü örtmeye çalışanlar, ben ve ekibimi basit tehditlerle yıldırmaya çalışanlara açıkça sesleniyorum; 'Hiçbir hareket reaksıyonsuz olmaz. Biz bugüne kadar hukuk içinde kaldık. Doğru olan neyse, neye inanıyorsak onu yaptık. Süreç bizi ve aileyi, büyük Türk milletini tatmin etmeyecek, 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısını ortadan kaldırmayacak şekilde sonuçlanırsa altını çizerek söylüyorum; biz şehit liderimiz için herşeyi, ama herşeyi yaparız."

Süreç ile ilgili tehditler aldığını da kaydeden Destici, "Olayın üzerine gittiğimiz, olayı gündeme getirdiğimiz için tehditler alıyorum. Yapılan tehditleri savcılıkla paylaştım. Biz süreçle ilgili artık somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Kimin elinde ne bilgi ve belge varsa Özel Yetkili Savcılıkla paylaşmasını istiyoruz. İdari soruşturma yürüten Başbakanlık Teftiş Kurulu'da artık bir an önce raporunu tamamlamasını istiyoruz" dedi.