Mustafa Destici'den Sezgin Tanrıkulu'na: Utanmaz
AA

destici

736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanların hayal içerisinde olduğunu dile getirdi.

"BU NE BÜYÜK BİR UTANMAZLIK"

Destici, "Hep birlikte el ele gönül gönüle vererek onların hayallerini zindana, rüyalarını kabusa çevirmek hepimizin vazifesidir. Şehitlerimize şu anda devletimiz güvenlik güçlerimiz, hükümet terörün tüm unsurlarına karşı tam yekun bir mücadele veriyor. Rabb'im yar ve yardımcıları olsun. Bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelenin sürmesinin zaruri olduğu kanaatindeyim. Bazılar çıkıp SİHA'ların sivilleri katlettiğinden bahsediyor. Bu ne büyük bir utanmazlık.

"TERÖRİSTLERİN SÖZCÜLÜĞÜ..."

Hem devletin maaşını alacaksın, hem milletin Meclisinde oturacaksın ama PKK'nın teröristlerin sözcülüğünü yapacaksın. Biz bunları anlıyoruz çünkü bunlar eski yol arkadaşları, yol." diye konuştu.

KERKÜK TÜRK YURDU OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEK

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devletimiz Fırat Kalkanı Harekatlarını ivedilikle başlatmalı ve Suriye'nin kuzeyinde asla PKK, PYD ve YPG varlığına müsaade edilmemelidir. Amerika değil yedi düvel gelse müsaade edilmemelidir. Ölürüz ama bağımsızlığımızı vermeyiz. Ölürüz ama Türk ve Müslüman topraklarını çiğnetmeyiz. Bizden öncekiler bize hür, müstakil ve bağımsız bir vatan teslim ettiler. Bizim de boynumuzun borcu bizden sonrakilere hür, bağımsız ve müstakil bir Türkiye Cumhuriyeti devleti devretmektir, hediye etmektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti var oldukça Kerkük Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)