Mustafa Elitaş: Esnafın zararını devlet karşılayacak
Ajanslar

Mustafa Elitaş: Esnafın zararını devlet karşılayacak

Yeni Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, güneydoğu illerinde yaşanan çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle zarar gören esnafın zararının devlet tarafından karşılanacağını belirterek, “Bütün vatandaşlarımız, esnafımız müsterih olsun, onların herhangi bir sıkıntıları kendi üzerinde kalmayacak. Ekonomik zararları tespit edilip gerekli adımlar atılacak” dedi.

RUSYA İLE YAŞANAN KRİZDEN ETKİLENEN ESNAF

Milliyet'e açıklamalarda bulunan Elitaş şu şekilde konuştu;

"Rusya ile krizin başında bakanlığım öncülüğünde bakanlıklar arası koordinasyonu sağlayacak bir izleme masası oluşturduk. İlk toplantıyı da 4 Aralık’ta gerçekleştirdik. İkinci toplantıyı ise 23 Aralık’ta yapacağız. Yaş meyve sebze ihracatçılarımızın Rusya’nın haksız uygulamaları nedeniyle maruz kaldıkları zararın telafi edilmesi amacıyla uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerimiz de dikkate alınarak tazmin edilmesine, ayrıca, ihracatçılarımızın alternatif pazarlara girişini ve bu pazarlarda rekabet avantajı elde etmelerini kolaylaştırıcı tedbirler alınmasına karar verdik.

Örneğin, ekonomi bakanlığı olarak geri gelen ürünlere münhasır olmak üzere Ücret Tarifesi’nde bulunan, ‘Geri Gelen Ürünler’ için tahsil edilen 200 TL’lik ücreti 2 Aralık 2015 - 31 Aralık 2015 arasında almamayı kabul ettik. Ayrıca, Rusya’dan geri geliş prosedürünü kolaylaştırdık.

PUTİN ASLINDA KENDİ HALKINA ZARAR VERİYOR

Sayın Putin’e şunu tavsiye ediyorum. Hırsları ile içinde yaşadığı psikolojiyle dünya siyasetini ve Ortadoğu siyasetini şekillendirmeye çalıştığı takdirde yanlış yola gider. Şu anda haksız olduğu dünya tarafından tescil edilmiş. Türkiye’nin sınırlarını ihlal etmesinin ardından düşürülen uçağı ile ilgili yaptığı davranışların devlet adamı niteliğine yakışmadığını ifade etmeye çalışıyorum. Çünkü Türkiye’ye ekonomik tedbirler, ambargo uygulayarak Türkiye’ye zarar verdiğini düşünen Putin, aslında kendi halkına halkına zarar vermektedir."