Mustafa Sarıgül delegeden çizik yemekten korktu

Mustafa Sarıgül delegeden çizik yemekten korktu

CHP'de, kurultay öncesinde gözler 60 kişilik PM'ye girecek isimlere çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin genel başkanlık için yarışacağı kurultayda en büyük kulisler PM için yapılıyor.

Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na destek haberi için tıklayın

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun bizzat görüşerek PM üyeliği teklifi yaptığı isimler arasında Mehmet Bekaroğlu, Mansur Yavaş ile yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Mustafa Sarıgül bulunuyor.

Yavaş'ın teklifi "Partide zor durumda kalırsınız" diyerek reddettiği dile getirilirken Bekaroğlu'nun da olumsuz yanıt vermesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ziyaretinde görüştüğü Sarıgül'e de teklif götürdüğü belirtildi.

Sarıgül'ün olumsuz yanıt verdiği ancak bazı isimler için pazarlık yaptığı öğrenildi. Sarıgül'ün PM listesine almasını istediği isimler arasında CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanlığına aday gösterilmesini istediği ve partide sıkıntı yaratan Tonguç Çoban ve yine Türkiye Değişim Hareketi'nde görev yapan genç isimlerden Cenk Küpeli'nin bulunduğu belirtiliyor.

SARIGÜL "DELEGEDEN ÇİZİK YERİM" DİYE REDDETTİ

Sarıgül'ün teklifi reddetmesinde ise çarşaf listenin esas olması halinde delegeden çizik yiyebileceği endişesinin etkili olduğu ifade ediliyor. Kulislerde Sarıgül'ün asıl hedefinin 2015 genel seçimlerinde milletvekili olmak, ardından da CHP'de gündeme gelebilecek yeni bir kurultayda da genel başkanlık yarışında yer almak olduğu dile getiriliyor.